5 jautājumi, kurus sev uzdot, ja domā par šķiršanos

1.Kādēļ mēs vispār iemīlējāmies?

Viens no biežākajiem jautājumiem, kas pāriem tiek uzdots pirms šķiršanās ir šāds: „Kādēļ jūs iemīlējāties viens otrā?” Tas liek uzmanīgi un reāli palūkoties uz partneri, saprast, kurā brīdī attiecības sašķobījās un kas tām lika kļūt nestabilām. Daudzi pāri ir atzinuši, ka tieši šis process – atskatīšanās pagātnē – ir licis viņiem novērtēt vienam otru, lai vēl vienu reizi pamēģinātu attiecības saglābt.

2.Iztēlojies, ka nākamie pieci tavas dzīves gadi būs arī pēdējie.

Neviens nevēlas dzīvot ar nožēlas sajūtu. Tādēļ iztēlojies, ka nākamie pieci dzīves gadi būs arī pēdējie. Vai šķiršanās liks tev justies labāk par tiem? Vai sliktāk? Apjaut savu atbildi, tā palīdzēs izvēlēties to, kas ir piemērotākais tev.

3.Vai es tiešām esmu gatavs/gatava šim procesam?

Šķiršanās ir liels lēmums – punkts visam, kas bijis. Un ir neizsakāmi grūti atsākt veselīgas attiecības pēc šķiršanās procesa. Turklāt, pats šķiršanās process ir ļoti grūts – visvairāk jau emocionāli. Tādēļ ir svarīgi sev uzdot jautājumu: „Vai es to spēšu?”.

4.Vai pēc šķiršanās es spēšu turpināt dzīvi tā, kā līdz šim?

Reti kurš spēj saglabāt ierasto dzīves stilu arī pēc šķiršanās. Mainās gan finansiālā, gan emocionālā situācija, tādēļ izmaiņas ir gluži neizbēgamas.

5.Vai es un mans partneris – vai mēs spēsim ar cieņu uztvert viens otru un visu, kas starp mums bijis?

Reti kurš pāris spēj ar cieņu apjaust visu, kas bijis, viens otru un kopīgās atmiņas. Bet tas ir ļoti svarīgi. Spēja cienīt vienam otru norāda arī uz to, ka nākamajās attiecības vai jebkāda veida attiecības pāris spēj eksistēt pozitīvi un mīloši, patiesi. Turklāt, kopīgo atmiņu piedzīvošana, ļauj mācīties gan no kļūdām, gan visa pozitīvā un labā, kas veidojis attiecības to sākumposmā. Tātad – saproti, ka skumjas vai dusmas nav iemesls, lai tu aizmirstu visu labo, kas agrāk bijis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru