5 padomi, kā pārkāpt kautrīgumam, runājot par seksuālām attiecībām

Iespējams, ka galvenais iemesls, kādēļ cilvēki bieži vien baidās runāt par seksu ir ideja par noslēpumainību un pievilcību – mūs piesaista nezināmais. Tomēr, esot attiecības, ir svarīgi saprasties, protams, arī seksuāli. Diemžēl, daudzi pār nespēj pārrunāt savas seksuālās attiecības. Bet uztraukšanās un domāšana nekur tālu nenovedīs. Nepieciešama ir rīcība! Godīga un atklāta komunikācija starp abiem partneriem ir progresa atslēga. Šeit apkopoti 5 padomi, kā mīļotajiem uzsākt sarunas par seksuālām attiecībām, lai tās padarītu labākas un tīkamākas abiem.

1.Ja tev, izmaiņas varētu būt pārāk pēkšņas, ieminies par savām vēlmēm un domām laiku pa laikam. Piemēram, saki ko tādu: „Mīļais/Mīļā, es sapratu, ka vēlos tev pastāstīt ko vairāk par to, kas man sagādā patīkamas sajūtas un baudu. Es tev tikai vēlējos pavēstīt par to, kas norisinās manā prātā.”

2.Sāc sarunu ar pievēršanos labajam un pozitīvajam. Ar saviem vārdiem, izdvestajām skaņām un darbībām ļauj mīļotajam cilvēkam saprast, ka viņš dara kaut ko patiešām patīkamu. Nebaidies no verbālas vai vokālas ziņojumu nodošanas. Visbiežāk tas viņam/viņai tas patiks.

3.Fokusējies uz negatīvo, padarot to par pozitīvo. Vairums no mums nevēlas teikt savam mīļotajam vīram vai sievai: „Pārstāj, man tas nepatīk!” vai „Beidz!”. Iespējams, ka laiku pa laikam mums tas ir jāpasaka, tāpēc svarīgi izvēlēties piemērotāko informācijas pasniegšanas veidu, piemēram, „Vai tu varētu…?”, „Varbūt mazliet citādāk..”, „Man ļoti patīk, kad tu dari tā un tā..”, „Tas šodien uz mani neiedarbojas. Varbūt pamēģināsim kaut ko citu?”.

4.Iedrošini mīļoto atklāt arī savas slepenās fantāzijas un to, kas sniedz baudu. Ideja ir tāda, ka abi attiecībās iesaistītie komunicē, atveras viens otram, kļūst intīmāki seksuālās attiecībās.

5.Padari šo procesu jautru! Bieži vien kopējā „bilde”, runājot par seksu, šķiet pārāk nopietna un arī pat mazliet neveikla. Tādēļ svarīgi visu neuztvert pārāk nopietni. Ja kaut kas, ko tu vai mīļotais/mīļotā pasaka, izskan pārāk nopietni, pasmejieties par to – atbrīvojieties no spriedzes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru