5 svarīgi padomi ikvienam divdesmit-gadniekam

1.Nedzīvo tā, kā to vēlas sabiedrība – izlem, kas ir svarīgi tev un rīkojies tā, kā tu jūties vislabāk.

Tev nekad nebūs pieejama tik plaša brīvība un iespējas, kā laikā pēc skolas pabeigšanas. Visas durvis ir vaļā, tev atliek vien izvēlēties. Praktiski, protams, būtu uzsākt studijas vai arī iegūt abu darbu, bet, ja tas nav tas, ko tu vēlies, neuzsāc studijas un nesāc strādāt. Apceļo pasauli, kļūsti par brīvprātīgo vai mācies to, kas tev patīk arī bez universitātes vai koledžas. Tev priekšā ir visa dzīve, bet, saprotami, ka ģimene, skola, kredīti un līdzīgi faktori var kļūt par traucēkli, ja tu vēlēsies baudīt brīvību.

2.Saglabā aizraušanos, neaizmirsti par to darba vai mācību dēļ.

Pieaugot, spiediens par praktiskiem un prātīgiem lēmumiem kļūst arvien lielāks. Un bieži vien aizraušanās var tikt uzskatītas par neloģiskām, nepraktiskām. Bet aizraušanās bieži vien var būt iedvesma, kad šķiet, ka pasaule drīz vien sabruks. Darbs, pienākumi, skola, attiecības – tas viss var būt grūti. Ja ir kas tāds, kas ļauj tev aizmirsties, pieturies pie tā. Skriešana, filmas, fotografēšana, gleznošana, sports – jebkas, ja vien tev tas patīk.

3.Investē pieredzes gūšanā, nevis lietās.

Ja tu vēlies kādu patiešām iepriecināt, sniedz laiku ar sevi – vīna vakaru, pastaigu vai ceļojumu. Lietas var sniegt prieku, bet ātri vien tās nokļūst plauktā, kur tās tiek aizmirstas. Pieredze maina mūsu pasaules uztveri, tādējādi sniedzot daudz lielāku ieguvumu, nekā preces jebkad spētu.

4.Esi apdomīgs patērētājs.

Nav nekāds noslēpums, ka cilvēki pērk pārāk daudz, īpaši jau produktus, kas tiem nav nepieciešami. Un bieži vien ne jau aiz vēlmes tērēties, bet aiz vēlmes visu izdarīt lieliski, nodrošinot visu, visu. Bet vai tev tiešām ir nepieciešams jauns kurpju pāris, ja skapī ja ir 20 pāri, piemēroti ikvienam laikam? Tev nav jāpērk viss, ko mediji, sabiedrība vai reklāmas norāda par nepieciešam. Patiesībā ikdienai ir nepieciešams tik nedaudz. Tev nav jāstrādā, lai pirktu lietas, kas tev sniegs minimālu prieku.

5.Saproti savu mērķi.

Apjaust dzīves mērķi var būt ļoti sarežģīti, dažiem pat šķietami neiespējami. Bet vai ir vērts strādāt, censties, ja tu nezini, kam tu to visu dari? Ja tev nepieciešams laiks, sniedz to sev. Bet nostādi sev mērķi – gada, piecu gadu, desmit gadu… un ej uz to.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru