5 veidi, kā regulāra intīmā tuvība uzlabo tavu dzīvi

  1. Mazāk stresa. Ja tu satraucies par gaidāmo pasākumu vai uzstāšanos, lien zem palagiem. Rietumu Skotijas Universitātes veiktajā pētījumā tika atklāts, ka cilvēki, kas nodarbojās ar seksu vismaz vienu reizi divu nedēļu laikā, bija spējīgi labāk tikt galā ar strespilnām situācijām un uzstāšanos publikas priekšā. Tas tāpēc, ka seksa laikā mūsu smadzenes izstrādā hormonus: oksitocīnu un endorfīnu, kas aktivizē baudas centrus smadzenēs un rada intimitātes un relaksācijas sajūtas, kā arī palīdz izvairīties no satraukuma un depresijas. Protams, tas nenozīmē, ka gultā jāpavada viss laiks līdz pat klimaksam, tomēr orgasma sagaidīšana krietni palīdzēs šo hormonu izstrādē.
  2. Dziļāks miegs. Sapņaini, cik labi tevi miegā var ieaijāt orgasms. Tas tāpēc, ka tie paši endorfīni, kuri var tevi atbrīvot no stresa, spēj relaksēt tavu ķermeni tik ļoti, ka jūti vēlmi iemigt. Pie tam, orgasma laikā tiek atbrīvots arī hormons – prolaktīns. Šī hormona līmenis miega laikā parasti ir augstāks, kas liek domāt, ka miega un prolaktīna attiecības ir saistītas. Bet, ja gultā mēdz būt mežonīga, atceries – ļoti aktīvs sekss, var likt tev justies drīzāk enerģiskākai, nekā miegainai. Seksam nekad nevajadzētu līdzināties snaudai, bet, ja vēlies to izmantot kā miegazāles, izvairies no akrobātiskiem trikiem un pieturies pie mierīgākām metodēm.
  3. Pretsāpju efekts. Izmēģini nomainīt scenāriju un saki ‘’jā’’, kad tev sāp galva. Daudzo hormonu atbrīvošana orgasma laikā, palīdz tikt vaļā no visādām sāpēm, vai nu tās būtu galvassāpes, savilktas muguras vai sasista īkšķa sāpes. Pētījumā tika pierādīts, ka puse no sievietēm , kuras piedzīvoja migrēnu, par to vairs nesūdzējās pēc klimaksa iestāšanās. Endorfīni, kas izstrādājās orgasma laikā ir līdzīgi morfīnam un efektīvi spēj samazināt sāpes. Tev ir migrēna, bet tavs vīrietis nav tev pie sāniem?! Vari notestēt pašārstēšanos izmēģinot solo seksu. Ja vien sasniedz orgasmu, masturbēšanai būs tāds pats efekts.
  4. Palīdz pret saaukstēšanos. Šķaudīšanā, klepošanā un tekošā degunā nav nekā seksīga. Ielīšana gultā un karstu aktivitāšu baudīšana spēj atvairīt saaukstēšanos. Cilvēkiem, kuriem sekss ir regulāri, parasti tiek novērots augstāks antivielu jeb imunoglobulīna A (IgA) saturs asinīs. Šīs antivielas palīdz ķermenim cīnīties ar slimībām un tur to drošībā no gripas un saaukstēšanās. Nākamreiz slimības dienas izmanto kā seksa dienas.
  5. Jauneklīgs mirdzums. Nodarbojies ar seksu, lai izskatītos vēl satriecošāk. Karaliskā Edinburgas Slimnīca Skotijā veica pētījumu, kurā tiesnešu grupa centās uzminēt sieviešu vecumu, kuras atradās blakus telpā aiz divpusējā spoguļa. Tās, kuras izbaudīja gultas rotaļas ar pastāvīgu partneri vismaz 4 reizes nedēļā, tika vidēji novērtētas kā par 7-12 gadiem jaunākas, nekā bija patiesībā. Regulārs sekss palīdz izstrādāt hormonus, piemēram testosteronu un estrogēnu, kuri atbild par to, lai tavs ķermenis izskatītos jauns un vitalitātes pilns. Optimāls estrogēna līmenis palīdz saglabāt maigu ādu un mirdzošus matus. Kuram vajadzīgs ķermeņa losjons un kosmētika, ja vari izbaudīt ko daudz aizraujošāku, lai iegūtu tādus pašus, ja ne pat labākus efektus?! 

Avots: womenshealthmag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru