5 zelta likumi ilgām un laimīgām attiecībām

zelta

Laimīgas attiecības – mēs visi tās alkstam. Uzzini, kādi ir 5 zelta likumi, lai jūsu attiecības būtu laimīgas un nesatricināmas.

 

1. Attīsti pozitīvas domas par savu partneri

Zinātnieki ir pierādījuši, ka tad, kad tu „kultīvē” labas domas par partneri, tu pamani viņā to labāko, tādējādi stiprinot savu pieķeršanos viņam/viņai.

Pāri, kas regulāri sev atgādina par labo, daudz veiksmīgāk prot atrisināt konfliktus, tādēļ, ka viņi nedomā tik daudz par lietām, kas viņiem nepatīk. Tā vietā viņi domā par visu labo, kas noticis un vēl notiks, ja attiecības tiks saglabātas labas un patīkamas abiem.

2. Paud savu patiku pret partneri arī fiziski

Sajūta, ka esi mīlēts, ir ļoti, ļoti svarīga visās attiecībās. Bet tikpat svarīga kā garīgā sajūta ir arī emocionālā sajūta. Pētījumi ir norādījuši uz to, ka spēlējot spēli „tev būs jācīnās, lai mani iegūtu” ir grūti veidot stabilas, noturīgas attiecības.

Patikas paušanai nav jābūt pārāk uzbāzīgai vai samākslotai, pietiks ar skūpstu uz vaiga vai pleca (kas īpaši patīk sievietēm), lai partneris apjaustu savu nozīmi. Līdzīgi kā pieskārieni, arī seksuālās attiecības ir ļoti svarīgas ilgtermiņa attiecību saglabāšanā. Attiecību pētnieki uzsver, ka regulārs sekss ir ļoti vitāls, lai attiecībās valdītu harmonija un saticība. Un, kas ir interesanti, sekss ar gadiem kļūst labāks. Tātad, ja šķiet, ka tagad tas nav lielisks, neatmet tam ar roku, turpini pie tā strādāt, un, iespējams, ar laiku tas kļūs nepārspējams.

3. Sarunājieties un izrunājaties aci pret aci

Tu noteikti zini, ka komunikācija attiecībās ir vitāla nepieciešamība, kas nosaka attiecību kvalitāti. Bet vai tu zināji, ka arī veids, kā komunicējat, ir svarīgs.

Pētnieki ir pierādījuši, ka pāri, kas vairāk runā aci pret aci, bet mazāk ar tehnoloģiju – telefona, epastu, skype u.c. – palīdzību, ir laimīgāki.

4. Iepazīsties jaunas un aizraujošas aktivitātes kopā

Kopīgais laiks arī ir ļoti, ļoti svarīgs. Pāri, kas pavada laiku aizraujošās aktivitātēs, spēj pieņemt viens otru ātrāk, jo iepazīst viens otru no dažādām rakstura iezīmēm. Šāda laika pavadīšana ir īpaši svarīga vīriešiem.

5. Dodiet viens otram telpu – bet ne pārāk daudz un arī ne pārāk maz

Neatkarīgi no tā, cik ļoti jūs viens otru apbrīnojat, jums abiem ir nepieciešams laiks sev. Dodiet viens otram telpu. Bet ne pārāk daudz un arī ne pārāk maz: abi šie gadījumi nelabvēlīgi ietekmē attiecības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru