6 lietas, no kurām izvairīties, ja gribi izveidot labas attiecības ar kolēģiem

1.Nestāsti kolēģiem savu negatīvo viedokli par citiem cilvēkiem, kolēģiem

Iespējams, ka tu neesi apmierināts ar kāda darba kolēģa veikumu vai profesionālo sniegumu, bet tas nav iemesls, lai tu to stāsti citiem darba kolēģiem. Ja vēlies situāciju uzlabot, runā ar konkrēto personu, kuras sniegums tevi neapmierina, bet neesi tas, kurš aprunā citus. Pirmkārt, tas tev liek izskatīties ļoti neprofesionāli. Otrkārt, tu vairo savu negatīvo enerģiju, piesaistīdams sev negatīvus cilvēkus un domas.

2.Neesi saistīts ar saviem kolēģiem, priekšnieku sociālajos tīklos

Tava sociālā dzīve ir tava, to vienmēr vēlams nodalīt no profesionālās dzīves. Ja vēlies profesionālas attiecības ar darba kolēģiem, ņem vērā šo padomu.

3.Neizvēlies kā aktuālākas sarunu tēmas reliģiju un politisko ideoloģiju

Šīs tēmas gan ir vienas no interesantākajām, tomēr daudzi cilvēki tās uztver ļoti personīgi. Daudzi cilvēki reliģiju uzskata par savas dzīves vadmotīvu. Ja tavs viedoklis ir pavisam pretējs, jūsu saruna var beigties uz nepatīkamas nots. Protams, ja esi sarunā ar ļoti profesionālu un atvērtu cilvēku, šīm sarunām nebūtu jāsagādā nekādas problēmas. Bet, ja centies uzsākt attiecības ar kolēģiem, izvairies no šīm tēmām uz kādu laiku.

4.Nerunā par saviem ienākumiem, kā arī nejautā kolēģiem: „Cik daudz tu pelni?”

Pastāv nerakstīts likums: „Nerunā par reliģiju, politiku un ienākumiem.” Kaut šāda ideja ir populārāka Rietumu valstīts, tā attiecās uz visiem. Jautājums „Cik tu pelni?” var nostādīt ikvienu cilvēku neveiklā situācijā. Turklāt, ko tieši tu iegūsi, uzzinādams atbildi uz šo jautājumu?

5.Seksuālā aktivitāte, orientācija – atstāj šīs tēmas ārpus darbvietas

Pat, ja tu esi ļoti atvērts cilvēks un raugies uz šīm tēmām kā uz piemērotām sarunas tēmām, ne visi cilvēki ir tādi. Ir cilvēki, kas nevēlās runāt par tik privātām tēmām, un pat jautājumus, kas saistīti ar tām, var uztvert kā aizvainojumu. Tevis paša labā – ļauj, lai darbvietas atmosfēra saglabājas patīkama.

6.Nerunā ar kolēģiem par to, ka tev nepatīk tavs darbs

Šis punkts attiecas uz tevi tikai tad, ja tev tiešām nepatīk tavs darbs. Šāda sūdzēšanās padarīs tevi par neprofesionāli citu kolēģu acīs. Jo kādēļ gan tu te strādā, ja tev šis darbs nepatīk? Un šādas sarunas ātri vien var nonāk līdz priekšnieku dzirdīgajām ausīm. Pat, ja šāda doma tev rodas jūtu uzplūdā, nedalies ar to. Paturi to pie sevis, nomierinies un turpini iesākto.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru