6 pazīmes, ka tu atrodies toksiskās attiecībās

1.Tu atrodies nepārtrauktā kontrolē.

Ne visa kontrole izpaužas kā agresija vai bailes. Gudrākie manipulatori to zina, tādēļ cenšas izmantot partnera vājības, piemēram, zemu pašapziņu vai vientulības sajūtu, lai turētu to īsā saitītē. Partneris zina, ka mīļotājam nepieciešama mīlestība, tādēļ to arī sniedz, bet norāda, ka partneris to nesaņemtu no neviena cita.

2.Tu tiec vainots par savām emocijām.

Katru reizi, kad esi noskumis vai vēlies vairāk, tu saņem piezīmes, ka allaž esi čīkstulīgs un vienmēr vēlies pārāk daudz, nereāli daudz. Kad tev gluži vienkārši nepieciešams uzmundrinājums, tu saņem pārmetumus. Bet, kad dzīve kļūst grūta, tu saņem komentāru: „Saņemies taču un tiec tam pāri.” Mīlošs partneris uztraucas par tavu labsajūtu, tādēļ tavas emocijas ir viņam svarīgas.

3.Mīļotais kļuvis no tevis atkarīgs.          

Vai esi bijis situācijā, kad partneris draudējis, ka nodarīs sev pāri, ja pārtrauksi attiecības? Pat darīs sev galu? Tu varētu domāt, ka tā izpaužas bezrobežu mīlestība, bet tā nav. Tā ir maniakāla kontrole. Tu neesi atbildīgs par citu cilvēku psiholoģisko stāvokli un vēl jo vairāk – tu neesi pelnījis būt par ķīlnieku.

4.Mīļotais noniecina tavas vēlmes.

To ir grūti pamanīt, jo bieži vien šķiet, ka kritika nāk mums tikai par labu – parāda visu īstajā gaismā. Tomēr, ja partneris bieži vien saka „Vai tu nebūtu laimīgāks darot to un to?” vai „Es neredzu tevi to darot..”, partneris tevi drīzāk ierobežot, kontrolēt. Protams, mēs visi vēlamies konstruktīvu viedokli, bet mīlošās attiecībās partneri atbalsta viens otru.

5.Mīļotais dzīvo nepārtrauktās dusmās.

Iespējams, ka šīs dusmas nav tieši vērstas pret tevi, bet tas ir tikai laika jautājums, līdz agresija var izpausties arī jūsu attiecībās.

6.Partneris cenšas tevi izmainīt.

Mēs visi maināmies, protams, bet partnera uzdevums nav tevi padarīt par cilvēku, kas tu neesi. Iespējams, ka pēc gada attiecībās sapratīsi, ka tu jau sen vairs nedari to, kas tev patīk vai neģērbies tā, kā tu jūties vislabāk. Un ļoti iespējams, ka šo ietekmi tu nemaz nebūsi pamanījis, jo tavs partneris to maskē pārāk profesionāli.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru