7 pazīmes, kas liecina, ka esi kopā ar īsto cilvēku (nekādas romantikas)

1. Tavs partneris dara to pašu, ko Tu (kaut arī viņam tas nepatīk).

Ja Tava otrā pusīte dara to, kas Tev sagādā prieku, un neiebilst, Tu esi uzgājusi attiecību zelta bedri. Kāpēc? Ja arī teātra izrādes vai seriālu skatīšanās nav viņa iecienītākās izklaides, viņš to darīs tik un tā, jo būt kopā ar Tevi un redzēt, ka tas Tev sagādā prieku, ir svarīgāk par paša aktivitātēm. Laulību konsultante Leslija Doresa skaidro, ka tā ir pazīme, ka partneris attiecībās nedomās tikai par sevi.

2. Jums ir līdzīga darba ētika.

Ja Jums ar partneri ir atšķirīgi uzskati par darba vērtību un nozīmi, tad tas var novest pie situācijas, ka Tu esi vienīgais atbildīgais cilvēks attiecībās. Tas nozīmē vienai pašai rūpēties par māju un kopējo budžetu. Koulmana norāda, ka tas ne tikai veicina izdegšanu, bet arī rada dusmas un rezultātā pazūd pieķeršanās un cieņa vienam pret otru.

3. Viņš ar prieku piedalās visos mājas darbos.

Jūsu starpā nav pārmetumu par to, kurš kārtējo reizi nav iznesis atkritumus. Varbūt arī šoreiz bija Tava kārta to izdarīt, bet viņš to izdarīs tavā vietā, jo vienkārši var un grib to darīt. Tādā veidā viņš parāda nesavtību un vēlmi būt daļai no komandas, kā arī brieduma pakāpi, jo neturas pie stingrām likumu interpretācijām.

4. Viņš visus pienākumus izpilda laicīgi un bez atgādināšanas.

Nav nekā sliktāka par nemitīgu atgādināšanu, lai partneris izpilda to, ko apsolīja izdarīt jau pirms vairākām nedēļām. Gribot negribot Tu sāc domāt, ka Tavas vajadzības viņam nav svarīgas. No vienas puses, ja abi ir neatkarīgi un rūpējas katrs tikai par savām vajadzībām un finanšu jautājumiem, tad tas nenāk par labu attiecībām. No otras puses, ja viņš seko līdzi visam un rīkojas ātri, bez atgādinājumiem, tā ir zīme, ka esi atradusi uzticamu dzīvesbiedru.

5. Viņš Tevi aizstāv savas ģimenes priekšā.

Tu noteikti vēlies atrast kopīgu valodu ar viņa ģimenes locekļiem, kas nākotnē varētu kļūt par taviem radiem, tomēr dažreiz tā nenotiek. Puisis, kas šādā situācijā nostājas Tavā pusē, ir īsts atradums. Būt precētiem nozīmē nostādīt vienam otru kā svarīgāku par visiem pārējiem.  Doresa skaidro, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem laulības dzīvē ir nespēja labi saprasties ar citiem nozīmīgiem  cilvēkiem otra dzīvē. Savā starpā jums var būt domstarpības un viedokļu atšķirības, taču ārpus mājas Jūs viens otru atbalstāt.

6. Jūs papildināt viens otru arī intelektuāli.

Koulmana norāda, ka izvēlēties būt kopā ar kādu, kas piesaista ar savām prāta spējām, varētu šķist ne tik romantiski, tomēr ar laiku Jūs saprotat, ka ar šo cilvēku kopā ir interesantāk un attiecībās nekad nekļūst garlaicīgi.

7. Viņš ir atvērts un vienmēr runā ar Tevi arī tad, ja viss neiet tik gludi.

Lai attiecības būtu saskanīgas, abiem ir jāspēj sadarboties, dalīties ar domām, jūtām, iecerēm un problēmām. Prasme komunicēt savā starpā neaprobežojas tikai ar spēju pateikt “Es Tevi mīlu”, jo ir jāspēj runāt par pilnīgi visu – finansēm, seksu, mājsaimniecības uzturēšanu, aizvainojumu  –, lai saglabātu laimīgas, veselīgas un ilgtspējīgas attiecības.

Protams, katrās attiecībās ir vajadzīga kaut neliela daļa romantikas, tomēr jāatceras, ka romantiski žesti var novērst uzmanību no svarīgām īpašībām, kas ir vajadzīgas mīlošām un ilgtspējīgām attiecībām. Romantikai ir liela nozīme, taču to vajadzētu uztvert kā saldo ēdienu, kas papildina saskanīgas attiecības.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru