8 pazīmes, ka TU tiecies ar emocionālo psihopātu

  1. Viņiem trūkst empātijas. Vai tev šķiet, ka tavs partneris nejūt emocijas? Protams, tas nenozīmē, ka viņam jābūt pārlieku emocionālam, tomēr viņa attieksmē vajadzētu būt  kaut drusciņai empātijas vai simpātiju. Ja jūs attiecībās esat pārdzīvojuši kopīgas grūtības un problēmas, tomēr partneris nav izrādījis nekādas līdzjūtības vai ievainojamības pazīmes, kaut kas nav kārtībā.
  2. Viņi visu laiku melo. Vai tavs partneris ir pieradis visu laiku melot? Viņam pat nav jābūt lielam melim, arī mazie, ‘’baltie’’ meli ir meli. Emocionāliem psihopātiem ir tendence melot par visu, kas rada nestabilu attiecību pamatu.
  3. Viņi spēj tevi pazemot citu cilvēku priekšā. Tavai otrai pusītei būtu tevi jāatbalsta un jāiedvesmo. Ja viņš tevi citu cilvēku priekšā vienmēr apkauno, tas nozīmē, ka viņam nerūp tavas jūtas un viņš labprātāk ļautu tev izplūst asarās, nekā palīdzētu saņemties.
  4. Viņi alkst uzmanības, bet nekad to neatdod. Emocionālais psihopāts dzīvo uz citu uzmanības rēķina. Bet, lai cik ironiski arī nebūtu, viņi nekad šo uzmanību neatdod. Viņi vēlas, lai viņu vajadzības būtu vissvarīgākās un tās izpildīt būtu apkārtējo prioritāte, tomēr tu nekad no viņiem nesagaidīsi tādu pašu rīcību. Šis neveselīgais loks noved pie tā, ka pie attiecībām strādā un tās glābj viens cilvēks.
  5. Viņi vienmēr vainu noveļ uz tevi. Ja tiecies ar emocionālo psihopātu, šī vainas novelšanas spēle tev ir labi pazīstama. Viņi nekad nauzņemas atbildību par savām rīcībām un vienmēr gaida, kad kāds cits uzņemsies vainu. Izklausās pazīstami?
  6. Viņi tevi izolē. Tamdēļ, ka emocionālie psihopāti barojas no tavas enerģijas, viņi grib būt droši, ka tu to neatdosi kādam citam. To viņi panāk izlojējot tevi no ģimenes locekļiem un draugiem. Viņi centīsies tevi atturēt no mājas pamešanas un, lai cik absurdi arī nebūtu, viņi var censties tevi pārliecināt, ka citi cilvēki tev nav vajadzīgi – viss, ko tev jebkad varētu vajadzēt, ir viņi.
  7. Viņi tevi šantažē. Ja tu kādreiz dari ko tādu, kas tavam partnerim nepatīk, ļoti retos gadījumos viņi tevi konfrontēs maigā un līdzjūtīgā veidā. Biežāk, viņi kļūs saniknoti un varētu tevi pat šantažēt. Nopietnos gadījumos emocionālais psihopāts pat varētu draudēt ar sevis fizisku ievainošanu.
  8. Viņi nekad neizrāda nožēlu. Par spīti visām tām sliktajām lietām, kuras viņi dara, emocionālie psihopāti reti kad izrāda nožēlu. Neskatoties uz situāciju, vārdi ‘’piedod’’ vai ‘’man žēl’’ nav viņu leksikā. Pie tam, viņi pat varētu censties tevi pārliecināt, ka visas problēmas jūsu attiecībās ir tava vaina.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gunta</cite>

    Arī es kādreiz biju saistīta ar psihopātu. Tagad tikai to saprotu. Visas minētās pazīmes atbilst 100% viņam. Raivo Krūss – no viņa jāuzmanās.

Pievienot komentāru