9 padomi, kā izvairīties no strīdiem ar mīļoto

  1. Kad vēlaties izrunāties, labāk sēdiet uz ērta dīvāna.

Zinātnieki ir atklājuši, ka cilvēki, kuri dienā pēc iespējas vairāk atrodas uz ērtām mēbelēm ir daudz atslābinātāki un mierīgāki. Šāds paņēmies varētu palīdzēt atrisināt domstarpības daudz ātrāk.

  1. Uzsāc sarunas ar „Es”, nevis „Tu”.

Sarunas, kas sākas ar „Tu”, zemapziņai sūta signālu, ka tas ir uzbrukums un tādējādi padara otru personu satrauktāku. Šādi tu izvairīsies no otra cilvēka aizsargāšanās reakcijas, kurā viņš visbiežāk noliegs vai nepiekritīs tam, ko tu vēlies sacīt.

  1. Ļauj sev un savai otrai pusītei “atvilkt elpu”.

Šāds pieaugušo „pārtraukums” ir bieža prakse psihologu ieteikumos. Saskaņojot to ar otru cilvēku savlaicīgi tas var ļoti uzlabot jūsu attiecības, jo sajūta, ka uz jums izgāž, negatīvo pilnībā izzūd un jums ir laiks, ko atvēlēt pašattīstībai.

  1. Kad strīds ir “aizgājis par tālu”, uzliec roku uz sirds.

Psihologu pētījumi ir pierādījuši, ka šāds vienkāršs solis var uzlabot attiecības un pārtraukt strīdu. Šis žests rada priekšstatu, ka vārdi nāk no mīlošas sirds un tādējādi arī var palīdzēt uzlabot uzticību.

  1. Sadod rokas pirms vēlies pavēstīt ko svarīgu.

Šāds solis pievērsīs nedalītu uzmanību sakāmajam un palīdzēs pārliecināt, kā arī veicināt sapratni starp jums abiem.

  1. Trenējieties kopā!

Treniņi ir pats labākais veids, kā atbrīvoties no stresa. Kā mēs visi zinām, treniņu laikā smadzenēs izdalās laimes hormons, šī laimes hormona izdalīšanās, esot kopā ar mīļoto, ir ļoti veselīga. Smadzenēs veidojas asociatīvais priekšstats, ka mīļotais rada šo laimi un nākamreiz, kad viņu ieraudzīsi, tas var notikt pats no sevis.

  1. Pārfrāzē sajūtas ierosinājumos.

Ierosinājumi vienmēr ir noderīgi attiecībās un ļauj sajust, ka tev tās rūp. Turklāt vārdi: „Klau, man šķiet, ka tu pārāk daudz lūkojies telefonā” skan kā pārmetums, taču „Vai tu vēlies vakarā pavadīt stundu bez telefoniem pie vīna glāzes?” ir daudz veiksmīgāks variants.

  1. Nestrīdieties pirms miega.

Nopietna saruna vai strīds pirms miega neļaus nedz tev, nedz tavai otrai pusītei aizmigt. Tas ir arī diezgan bezjēdzīgi, jo visbiežāk pēc garas dienas cilvēki ir uzvilkti un noguruši, tādēļ tas var novest pie nevēlamas notikumu gaitas.

  1. Uzgaidi un apdomā, pirms atbildi.

Psihologi iesaka pirms atbildes kārtīgi apdomāt un uzgaidīt, jo tas palīdz saprast otram cilvēkam, ka tev ir svarīgi tas, ko tu atbildi un tev tas ir jāapsver kārtīgi. Turklāt tu nekad nepateiksi ko tādu, ko tu nožēlotu pirmajā emociju uzplūdā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru