9 zinātniski pamatoti veidi, kādos Tu vari kļūt par draugu, ko alkst ikviens

1.SNIEDZ VIŅIEM APSKĀVIENU.

Apskāvieni ir labi tev un labi viņiem. Apskāvienu laikā tavs organisms izdala oksitocīnu, kas rada patīkamo sajūtu, esot ar kādu, par kuriem mēs rūpējamies. Šis hormons uzlabo labsajūtu un samazina stresu.

2.DODIES PASTAIGĀ.

Nekas neuzlabo dienu vairāk par saulainu dienu kopā ar tuvākajiem. Pētījumi pat pierādījuši, ka pastaigas dabā spēj samazināt depresijas simptomus. Turklāt – laiks dabā veicina pamatīgas sarunas par dzīves augstākajiem jautājumiem. Iespējams, ka uzzināsiet viens par otru nezināmo.

3.SKATIETIES KOPĀ MELANHOLISKAS FILMAS.

Jebko, kas liek asarām birt pāri vaigiem. Nesens pētījums pierādījis, ka cilvēki, kas skatījušies emocionāli uzlādējošas filmas, pēc tām jutušies daudz labāk, nekā pirms tam. Turklāt, skatoties tās kopā, jūs sāksiet saistīt patīkamās emocijas viens ar otru.

4.DALIES POZITĪVISMĀ.

Tavs garastāvoklis ietekmē to, kā draugi jūtās tavā klātbūtnē. Labā – labi, negatīvā – negatīvi. Tieši tik vienkārši.

5.PIEVIENOJIETIES SPORTA KOMANDAI.

Kopēja sportošana veicina sociālo satuvināšanos, liekot draugiem izveidot spēcīgāku savstarpējo saikni. Jo sports prasa uzticēšanos. Pārnesiet šo uzticēšanos uz attiecībām un būsiet ieguvēji.

6.SNIEDZ VIŅIEM JĒGPILNU KOMPLIMENTU.

„Man patīk tavs džemperis!” – tas šoreiz nederēs. Sniedz pamatotu komplimentu par labajām īpašībām, veiksmīgu sniegumu vai spējām. Atgriez draugiem spēju sevi novērtēt.

7.SAGLABĀJIET CIEŠAS ATTIECĪBAS.

Ciešas attiecības nenozīmē būt kopā diendienā. Sazvanieties, sarakstieties, dodieties uz randiņiem vai kafijas rītiem. Tas sniegs gandarījumu gan par pašu procesu, gan par to, ka jūs spējat saglabāt savas attiecības.

8.DALIETIES MALTĪTĒ.

Ja tavs draugs jūtas nomākts, iespējams, kopīga maltīte restorānā būs tieši laikā. Pētījumi pierādījuši, ka dalīta maltīte padara cilvēkus laimīgākus un brīvākus savstarpējās attiecībās.

9.ESI AR VIŅIEM.

Kvalitatīvs laiks ar draugiem spēj samazināt stresa līmeni organismā un ilgtermiņā Sports, kultūras pasākumi, galda spēļu vakari vai vienkāršs vakars, kurā esat kopā, nodrošinās, ka saikne starp jums neizjūk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru