Atklāta Rotko centra kolekcijas pirmā izstāde Polijā

Ar Latvijas vēstniecības Polijā atbalstu aizvadītajā nedēļas nogalē Varšavas radošās uzņēmējdarbības centrā „Targova” tika atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas pirmā izstāde Polijā.

Par godu Latvijas valsts simtgadei Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Polijā un poļu multimākslinieku Pāvelu Vasovski (Pawel Wasowski) Varšavas radošās uzņēmējdarbības centrā organizēja izstādi „Rotko centrs viesojas Targovas centrā”, kas interesentiem pieejama līdz 31. decembrim.

Izstādē skatāmi Latvijas tekstilmākslas un tēlniecības darbi no Rotko centra kolekcijas, kas aktualizē tekstila un tēlniecības lomu Rotko centra satura veidošanas kontekstā un kolekcijas papildināšanā. Līdzās Rotko centra kolekcijas darbiem skatāmi arī Latvijas mākslinieku Ingūnas Levšas, Baibas Priedītes, Mara Čačkas un Ilzes Volontes darbi no privātkolekcijām. Akcentējot tēlniecības nozares nozīmību un stiprinot starpvalstu sadarbību mākslā, izstādē skatāmas arī poļu tēlnieka Stanislava Visocka lielformāta bronzas skulptūras.

Izstādes atklāšanu, klātesot Latvijas vēstniekam Polijā Edgaram Bondaram ar kundzi un citiem vēstniecības pārstāvjiem, ar savu klātbūtni pagodināja arī Varšavas pilsētas domes kultūras biroja starptautisko attiecību nodaļas vadītājs Lešeks Napjonteks (Leszek Napiontek) un Varšavas pilsētas domes mārketinga biroja starptautisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Blažejs Kieruzaļskis (Bùaýej Kieruzalski). Savukārt Latvijas pusi bez Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pārstāvēja arī Daugavpils pilsētas galvenā māksliniece Ingūna Levša.

Izstādes organizēšanas rezultātā ar Latvijas vēstniecības Polijā iniciatīvu tika aizvadītas sarunas par Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un Oraņskas poļu tēlniecības centra abpusēju nākotnes sadarbību mākslas projektu realizācijā, tādējādi nodrošinot arī turpmāku Rotko centra, Daugavpils un Latvijas vārda popularizēšanu Polijā.

Latvijas 100gades sadarbības projekts tapa ar Latvijas vēstniecības Polijā, Daugavpils pilsetas domes, Varšavas pilsētu domes, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra iniciatīvu un atbalstu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru