Atklātais Latvijas čempionāts skolēniem “Kas? Kur? Kad?” spēlē 30. martā

Sestdien 2019.gada 30.martā no 12:00 līdz 18:00 Rīgā, Lomonosova ielā 1, Transporta un sakaru institūta viesmīlīgajā zālē notiks XV Latvijas čempionāts skolēniem “Kas? Kur? Kad?” spēlē.

Tas vienlaicīgi būs arī XI Atklātais Latvijas čempionāts skolēniem. Šogad čempionātā piedalīsies pārstāvji no rekordliela valstu skaita. Mēs gaidām komandas no Lietuvas, Krievijas, Somijas, Igaunijas un protams, arī Latvijas erudītus. Pārstāvēto pilsētu ģeogrāfija arī paredzama neparasti plaša – Rīga, Daugavpils, Jelgava, Liepāja, Kaļiņingrada, Sanktpēterburga, Klaipēda, Visagina, Tartu, Tallina, Helsinki. Divkārtējais Kristāla pūces balvas ieguvējs Mihails Skipskis atvedīs komandas no Sanktpēterburgas. Šobrīd jau vairāk nekā 50 komandas ir pieteikušās dalībai turnīrā.

Viss notiek kā labi zināmajā spēles televīzijas versijā: pie galda sēž 6 cilvēki, izskan jautājums, ir 1 minūte apdomai, tad jāsniedz atbilde. Galvenā atšķirība, ka atbildes tiek nodotas rakstiskā veidā, tāpēc zālē var vienlaicīgi spēlēt vairāk nekā 50 komandas. Pasākuma programmā – spēles “Kas? Kur? Kad?” 48 jautājumi no Rīgas lietpratēju kluba redaktoru grupas. Čempionāta jautājumus ir iesūtījuši erudīti no visas pasaules. Skolēni spēlēs arī “Savu spēli” komandām rakstveidā, un 8 labākās komandas sacentīsies finālā dueļu režīmā, spiežot podziņas – tāda sacensība saucas “Erudīt-kvartets”.

Čempionāta uzvarētājs iegūst tiesības piedalīties Eiropas jauniešu čempionātā, kas notiks maijā Gomeļā (Baltkrievijā). Atsevišķi tiks vērtēti pamatskolas vecuma (5.-9.klašu) skolēni.

Ja jums ir komanda, kura vēlas piedalīties čempionātā, pēc iespējas ātrāk dodiet ziņu organizatoriem! Mēs būsim iepriecināti, ja jums izdosies izveidot skolas komandu un tā piedalīsies Čempionātā. Ja Jums skolas gadi aiz muguras, bet vēlaties atbalstīt skolēnus ar balvām vai, piemēram, šokolādi, kas veicina domāšanu – rakstiet un zvaniet mums! Mēs būsim priecīgi par jebkādu atbalstu un palīdzību!

Čempionātu organizē kopīgi jaunatnes organizācija UNESCO klubs KID -“Kultūra. Iecietība. Draudzība”, Rīgas lietpratēju klubs un Daugavpils klubs “Erudīts”, to atbalsta Transporta un sakaru institūts, uzņēmums LNK Group, Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments un firma Memory Water.

Čempionāta grafiks 2019.gada 30.martam (Čempionāta sākuma un beigu laiks nemainīsies, bet programmas ietvaros var būt izmaiņas laikā):

11:40 – 12:00 Komandu-dalībnieču reģistrācija

12:00 – 12:20 Čempionāta atklāšana

12:20 – 12:40 rakstiskās “Savas spēles” I atlases raunds

12:40 – 14:00 Čempionāta I un II kārtas

14:00 – 14:20 rakstiskās “Savas spēles” II atlases raunds

14:20 – 15:20 pusdienu pārtraukums

15:20 – 16:40 Čempionāta III un IV kārtas

16:40 – 17:45 “Erudīt-kvarteta”pusfināls un fināls, apelāciju iesniegšana un izskatīšana

17:45 – 18:00 Papildjautājumi vietu noskaidrošanai (ja būs nepieciešami)

18:00 Čempionāta rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana (ja nebūs apelāciju un papildjautājumu, apbalvošana varēs sākties ātrāk).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru