“Bērnu rīts” kinoteātrī “Kino Bize” ar animācijas filmu “Saule brauca debesīs” un tematiski saistītu radošo darbnīcu

Svētdien, 6. janvārī plkst. 11:00 programmas “Bērnu rīti” ietvaros kinoteātrī “Kino Bize” tiks izrādīta animācijas klasiķes Rozes Stiebras filma pēc folkloras motīviem “Saule brauca debesīs”. Pēc filmas sekos tematiski saistīta radošā darbnīca.

Katru otro svētdienas rītu mazie skatītāji tiek aicināti pulcēties kinoteātrī “Kino Bize” uz pasākumu ciklu “Bērnu rīti”. Pasākumi vienmēr tiek iesākti ar Eiropas animācijas kino seansu un turpināti ar radošo darbnīcu. To laikā tiek piedāvāta individuāla pieeja katram jaunajam māksliniekam, lai kino piedzīvojums visiem veidotos atmiņā paliekošs.

Filma “Saule brauca debesīs” vēsta par ķekatu jampadraci, kurā tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa un izmisušie vecāki sāk saukt palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja Saules meitu laikus neatradīs, tā zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Filmā spraigos notikumus apdziedājuši Juris Kaukulis un “Jauno Jāņu orķestris”.

Pēc filmas seansa sekos radošā darbnīca, kurā tiks apgūta stiklu dekoru veidošana. Katrs dalībnieks varēs izgleznot savu sauli vai mēnesi dažādos rakstos, kuru vēlāk pielikt pie loga, lai ātrāk sagaidītu spožo pavasara sauli.

Filma tiks izrādīta latviešu valodā. Plašāka informācija pieejama www.kinobize.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru