Divu automašīnu sadursme Durbē, Raiņa un Robežu ielas krustojumā

3.janvārī ap plkst. 13:10 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Durbē, Raiņa ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Divu automašīnas sadursmes rezultātā ir cietusi sieviete, automašīnas vadītāja, kura ar gūtajām traumām ir nogādāta medicīnas iestādē.

Valsts policijai vēl ir jāskaidro visi notikušā apstākļi, tāpēc ir uzsākta administratīvā lietvedība, taču sākotnējā informācija liecina par to, ka 1974.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “BMW” pa Raiņa ielu un, veicot nogriešanās manevru pa kreisi, iebrauca pretējā braukšanas joslā, savukārt automašīnas “Volvo” vadītāja, 1984.gadā dzimusi sieviete neņēma vērā ceļa zīmes “Dodiet ceļu” prasības, kā rezultātā notika sadursme starp abām automašīnām.

Valsts policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem – piedaloties ceļu satiksmē, ievēro ceļu satiksmes noteikumus un ceļa zīmes. Krustojumos pārliecinies divreiz, ka vari turpināt kustību, neradot draudus apkārtējiem. Tāpat, veicot pagrieziena manevru uz ceļa, lieto virzienrādītājus, tādējādi norādot apkārtējiem par plānoto tālāko kustību.

Atgādinām, ka saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, nevienādas nozīmes ceļu krustojumā transportlīdzekļa vadītājam, kurš brauc pa mazāk svarīgu ceļu, jādod ceļš to transportlīdzekļu vadītājiem, kas krustojumam tuvojas pa galveno ceļu. Tāpat ir jānogriežas tā, lai, izbraucot no brauktuvju krustošanās vietas, transportlīdzeklis neatrastos pretējā braukšanas virziena pusē.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šo ceļu satiksmes notikumu neievērošanu ir paredzēts sods. Par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka un par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 206., 207. vai 208.ceļa zīmi (ceļa nedošana transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka), uzliek naudas sodu no 15 līdz 70 eiro. Savukārt par nogriešanos tā, ka, izbraucot no brauktuvju krustošanas vietas, transportlīdzeklis atrodas pretējā braukšanas virziena joslā uzliek naudas sodu no 30 eiro.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru