Brīvdienās piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cieta viens, bet izglābti tika divi cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28.jūlija plkst. 6.30 līdz 30.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 162 izsaukumus – 68 uz ugunsgrēku dzēšanu un 59 uz glābšanas darbiem, bet 35 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 18.55 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 2m2 platībā. ugunsdzēsējiem glābējiem iekļūstot piedūmotajā dzīvoklī pa logu, no tā tika evakuēts viens cilvēks, bet viens cilvēks, kurš bija cietis, tika izglābts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 19.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Dobelē, kur daudzdzīvokļu mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un izveidojies sadūmojums. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks un nodots NMPD mediķiem.

VUGD atgādina ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Plkst. 23.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Gāles ielu Rīgā, kur ar atklātu liesmu šķeldas kaudzes daļēji slēgta angārā tipa ēkā 300m2 platībā, kā arī transportēšanas lentas telpa 20m2 platībā. Plkst. 5.37 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Šonakt plkst. 2.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija ražošanas teritorijā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg bunkurs ar skaidām. Plkst. 4.49 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzešanas darbi.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, septiņos gadījumos sausā zāle, krūmi, meža zemsedze, septiņos gadījumos labības lauki vai rugāji, skaidas kokapstrādes cehā, paklājus, koka mizu kaudze, vilciena vagona grīda, gulšņi, sadzīves mantas lodžijā, sabiedriskā tualete, ēkas siena un sadzīves mantas, traktors, četras vieglā automašīna, mikroautobuss, dzīvoklis, trīs gadījumos šķūņi, pirts jumts, elektrosadales skapis, elektrolīnijas balsta stabs, elektriskais grils un saimniecības ēka.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla vienu noslīkušu cilvēku, bet svētdien izcēla vienu noslīkušu cilvēku izcēla no ūdenstilpes Krāslavas novadā. Savukārt svētdien Carnikavas novadā palīdzēja nokļūt krastā diviem cilvēkiem, kas ar peldlīdzekli bija iepeldējuši jūrā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā noņēma no uzpampuša rokas pirksta gredzenu, bet Jūrmalā palīdzēja cilvēkam, kur pirksts bija iestrēdzis salūzušā velosipēda luktura stiprinājumā.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Rēzeknes novadā atbrīvoja kaķi, kurš bija iestrēdzis starp loga aili un loga vērtni, Rīgā atbrīvoja ūdens notekā iesprūdušu putnu, Jūrmalā atbrīvoja kaķi, kurš bija iesprūdis zem automašīnas motora pārsega, bet Liepājā vados sapinušos putnu. Savukārt svētdien Stopiņu novadā izcēla kaķi no akas, Alūksnes novadā un Balvu novada nocēla no kokiem kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru