€35 miljonu garantijas sadarbībā ar banku Citadele. ERAB uzsāk jauna produkta ieviešanu Baltijā

• ERAB piešķir bankai Citadele garantiju līniju 35 miljonu eiro apmērā

• Jauna garantiju produkta ieviešana Baltijas tirgū

• ERAB garantēs līdz 50% no katra aizdevuma uzņēmumiem

Līdz ar ERAB garantiju līniju 35 miljonu eiro apmērā bankai Citadele, kas ir ceturtais lielākais kreditētājs Latvijā, turpmāk uzņēmējiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā banku finansējums kļūs vēl pieejamāks.

Saskaņā ar līgumu, ko šodien Rīgā parakstīja ERAB Viceprezidenta pirmais vietnieks Jurgens Rigterinks (Jurgen Rigterink) un bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, ERAB sniegs garantiju līdz 50% no katra aizdevuma, ko banka Citadele izsniegs uzņēmējiem atbilstoši noteiktiem kritērijiem. Šis ir pirmais solis jaunā finanšu instrumenta ieviešanai Baltijas tirgū.

ERAB Riska dalīšanas finanšu mehānisms ir viens no bankas Mazo uzņēmēju iniciatīvas (Small Business Initiative) trim finanšu instrumentiem. Mazo uzņēmēju iniciatīva ir stratēģiska programma vietējo uzņēmumu atbalstam un attīstībai valstīs, kur investē ERAB. Šis instruments ir izstrādāts, lai ERAB varētu dalīt riskus ar partnerbanku vietējo uzņēmumu kreditēšanā.

ERAB Viceprezidenta pirmais vietnieks Jurgens Rigterinks, parakstot līgumu, teica: “Mēs kopā ar banku Citadele atbalstām privātā sektora attīstību, kas ir vietējās ekonomikas visdinamiskākais sektors. Mēs lepojamies ar to, ka piedāvājam savu riska dalīšanas instrumentu kā inovatīvu risinājumu Baltijas tirgum, un esam pārliecināti, ka tas uzņēmējiem uzlabos finanšu pieejamību.”

Bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis: “Pateicoties Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas un Citadeles sadarbībai, no šodienas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmumiem ievērojami paplašināsies bankas finansējuma piesaistes iespējas investīciju projektu īstenošanai, kā arī apgrozāmo līdzekļu papildināšanai. Šis ir svarīgs solis gan uzņēmumu attīstībai vietējā tirgū un iziešanai eksporta tirgos, gan investīciju apjoma palielināšanai Baltijā kopumā. Līdz ar ERAB garantiju pieejamību palielinās arī banku konkurence Baltijā apjomīgu projektu kreditēšanas jomā.

Šis jaunais sadarbības veids ar mūsu akcionāru Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku ir vēl viens solis Baltijas vietējo uzņēmumu attīstības atbalstīšanā, tādējādi sekmējot arī Baltijas valstu ekonomikas izaugsmi kopumā. Lai izmantotu ERAB garantiju, aicinām uzņēmumus vērsties bankā Citadele jebkurā no Baltijas valstīm, un klientu ērtībai mēs arī nokārtosim visus ar garantijas saņemšanu saistītos jautājumus.”

Banka Citadele ir ceturtais lielākais kreditētājs Latvijā. Bankas Citadele akcionāri ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un starptautiska investoru grupa ar pasaules mēroga pieredzi banku sektorā. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas ar meitasuzņēmumiem un filiālēm Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, kredītus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni ekskluzīvus, unikālus produktus. 2017. gadā viens no vadošajiem klientu servisa novērtēšanas un uzlabošanas uzņēmumiem Centrālajā un Austrumeiropā „Dive” atzina Citadeli par banku ar labāko klientu apkalpošanas servisu Latvijā un Lietuvā.

ERAB ir veikusi investīcijas Baltijas valstīs kopš to neatkarības atgūšanas 1991.gadā. Šobrīd kopējais investīciju apjoms pārsniedz 2 miljardus eiro gandrīz 250 projektiem (Igaunijā: 626 miljoni eiro/ 85 projekti; Latvijā: 667 miljoni eiro/ 80 projekti; Lietuvā: 793 miljoni eiro/ 84 projekti).

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru