Eiropas komisija Rīgā apbalvos skolu, kurā skolēni veido 3D modeļus un mācās programmēt

Šī gada 11.aprīlī Rīgā, Privātajā vidusskolā “Klasika” notiks apbalvošanas ceremonija, kurā Eiropas Komisijas pārstāve Sesila Le Klerka (Cecile Le Clercq, Izglītības, jaunatnes, sporta un kultūras ĢD) kopā ar Rīgas domes, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras pārstāvjiem apbalvos skolas īstenotā eTwinning sadarbības projekta “ICT World 2017” skolotājus un skolēnus, kuri teju 700 projektu konkurencē ieguva 1.vietu prestižajā eTwinning Eiropas Balvas konkursā.

Projekts “ICT World 2017” ir starptautisks eTwinning skolu sadarbības projekts, kurā skolēni no Vācijas, Latvijas, Francijas, Čehijas un Somijas radoši un ar tehnoloģiju palīdzību apguva matemātiku. Lielākais skolēnu ieguvums, darbojoties projektā, ir uzlabotas digitālās prasmes, tāpat projekts uzlabojis arī svešvalodu zināšanas un sadarbības prasmes. Projekta veiksmes atslēga ir mācību priekšmetu, īpaši matemātikas un dabaszinātņu priekšmetu, saistīšana ar reālām dzīves situācijām. Projektā skolēni starptautiskās komandās uzprogrammēja sešu līmeņu spēles par dažādām tēmām, tāpat veidoja projekta dalībvalstu nozīmīgu arhitektūras pieminekļu 3D modeļus.

Skolotāja Ināra Vasiļevska komentē paveikto: “Tehnoloģiju laikmetā ir svarīgi skolēniem iemācīt domāt abstrakti, izprast un iemācīties veidot algoritmus, spēt risināt problēmas un pēc tam šīs zināšanas likt lietā, savienojot tās ar reālās dzīves situācijām. Projekts palīdz skolēniem saprast, ka matemātika nav tikai abstraktas formulas. Ar tās palīdzību mēs iemācāmies domāt telpiski. Mūsu skolēni projektā parādīja, ka matemātika var būt aizraujoša un interesanta, ka matemātikas funkcijas var izmantot, veidojot animācijas, pat Ziemassvētku kartiņas un dekorus, tādējādi tehnoloģijas integrējot arī citos mācību priekšmetus.”

eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā reģistrējušies aptuveni 562 000 skolotāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru