Enerģētiskie vingrinājumi mugurkaulam. Galvenais – elpo pareizi!

Galvenais solis pašatveseļošanās procesu iedarbināšanā ir nepieciešamība sakārtot mugurkaulu, jo tas kontrolē cilvēka kustību funkcijas un gandrīz visu iekšējo orgānu darbību.

Pirms izpilda enerģētiskos vingrinājumus, obligāti jāiesildās, lai tādējādi mugurkauls tiktu sagatavots netraucētai enerģijas plūsmai. Elpošana – caur degunu.

 

* Stāvot taisni, jāiztēlojas, ka no griestiem ir nolaista virve, un, skatoties augšup, ar rokām jāizpilda kustības, it kā rāpjoties pa virvi augšup.

* Sēžot vai stāvot kājās, saāķē rokas un ar plaukstām aizsedz seju tā, lai uzacu līnija sakristu ar plaukstu augšējo malu. Galva un kakls jāstiepj augšup, lai paskatītos pāri šim “žogam”.

* Apsēžas pa turku modei, ar muguru atspiežoties pret sienu. Aizver acis un iztēlojas, ka mugurkauls ir mazs stādiņš, kas stiepjas augšup. Ja ir problemātiskas vietas, ar tām uzmanīgi jāpastrādā atsevišķi.

* Vingrojumus ar mugurkaula sagriešanu, izstiepšanu un saspiešanu var sākt ar galvas pagriezieniem, tad noliekšanu uz priekšu un atliekšanu atpakaļ.

* Jācenšas ar ausi pieskarties plecam, vispirms labajam, tad – kreisajam. Nedrīkst izdarīt straujas kustības, lai netiktu pastiepts muskulis.

* Stāvot kājās ar augšup izstieptām rokām un kopā saliktām plaukstām, izdara pagriezienu kustības, it kā gribētu “ieskrūvēties” griestos.

Uzmanību! Ja ir nopietnas problēmas ar mugurkaulu (mežģījums, lūzums, disku trūce u.c.), iesākumā uzmanīgi jāizpilda tikai pirmie trīs iesildīšanās vingrojumi.

Kad iesildīšanās pabeigta, var sākt elpošanu ar mugurkaulu. Stāvot kājās vai sēžot, caur galvas vidu “ieelpo” gaisu, kas piesātināts ar balti dzeltenu enerģiju. Tā slīd lejup gar mugurkaulu, savācot un aiznesot līdzi visu nevajadzīgo, pārstrādāto un slimo. Izelpu, izvadot pārstrādāto enerģiju, var izdarīt cirkšņu apvidū, vai caur pēdu velvē esošajiem enerģētiskajiem centriem (kā katram ērtāk). Ieelpa sniedz mugurkaulam vēsumu, izelpa kopā ar siltumu izvada mugurkaula problēmas. Domās jāseko līdzi katram mugurkaula posmam, īpaši pievēršot uzmanību problemātiskajām zonām, lai tās tiktu attīrītas pilnībā. Sajūtot, ka ar mugurkaulu viss ir kārtībā vai tam kļuvis labāk, vingrojumu var beigt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru