Jau septīto gadu notiks CSDD organizētā “Tehniskās apskates nakts”; šogad – Daugavpilī, Liepājā, Rīgā un Jelgavā

Šī gada augustā un septembrī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ikgadēji rīkotā “Tehniskās apskates nakts” norisināsies Daugavpilī (11.08.), Liepājā (18.08.), Rīgā (26.08.), savukārt noslēgsies Jelgavas (22.09.) jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā. Nu jau septīto gadu auto īpašniekiem tiks piedāvāta iespēja bez maksas veikt auto diagnostiku, lai pārliecinātos par sava spēkrata drošību. Ja klients vēlēsies, varēs veikt arī sava auto tehnisko apskati, pirms tam veicot nepieciešamos maksājumus.

Saskaņā ar CSDD maijā veikto aptauju* lielākā daļa jeb 84% aptaujāto Latvijas autovadītāju ir dzirdējuši par pasākumu “Tehniskās apskates naktis”. 7% no tiem šo iespēju ir izmantojuši un viņi pasākumu vērtē pozitīvi, proti, kā ļoti noderīgu, jo var bez maksas saņemt objektīvu vērtējumu par sava auto tehnisko stāvokli.

“Pasākuma mērķis ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem. Vēlamies šoferus rosināt mainīt attieksmi, jo ir svarīgi par auto rūpēties ikdienā,” uzsver CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš.

Arī šogad CSDD reģionālajās nodaļās – Daugavpilī, Liepājā un Jelgavā – auto diagnostiku varēs veikt pēc iepriekšēja pieraksta vai nu CSDD e-pakalpojumos (https://e.csdd.lv/tapier/) vai arī klātienē – jebkurā CSDD nodaļā. Savukārt Rīgā, ņemot vērā iepriekšējā gada lielo pieprasījumu, pasākums noritēs svētdienā no plkst. 12.00 līdz 24.00. Tāpat kā pērn – arī šogad Rīgā iepriekšējā pierakstīšanās uz auto diagnostiku nav plānota. Par “Tehniskās apskates nakts” aktualitātēm aicinām sekot CSDD sociālajos tīklos un mājas lapā.

Sešu gadu laikā tehniskās apskates naktīs ir pārbaudīti vairāk nekā 8 600 automobiļi, savukārt 2017. gadā Rīgā tika uzstādīts “Tehniskās apskates nakts” apmeklētības rekords, desmit stundās pārbaudot 1 357 auto. Iepriekš pasākums norisinājies 11 Latvijas pilsētās, aptverot visus valsts reģionus.

CSDD kampaņa “Mēs par drošu auto!”

Aicinot šoferus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei ceļu satiksmes drošībā ikdienā, augustā turpināsies arī CSDD uzsāktā kampaņa “Mēs par drošu auto!”. Saplēstas riepas un pilnībā nodiluši protektori, izrūsējuši caurumi auto virsbūvē un detaļās, ar koka tapām aizdarinātas bākas – baisā realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī automobiļu kontrolēs uz ceļa. Tāpēc CSDD kampaņā aicina autovadītājus būt atbildīgiem – uzturēt savu auto kārtībā arī ikdienā, ne tikai pirms tehniskās apskates, jo pat elementāru drošības pasākumu neievērošana var novest pie traģiskām sekām.

Ceļu satiksmes drošības kampaņu “Mēs par drošu auto!” organizē CSDD, to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

*CSDD aptauja, kas veikta sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru “Latvijas fakti”, norisinājās no šī gada 11. līdz 21. maijam. Kopumā tajā piedalījās 1017 autovadītāji no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru