Jelgavā atzīmēs dzelzceļa līnijas Rīga-Jelgava 150.gadskārtu

Ar īpašu pasākumu sestdien, 15. decembrī, Jelgavas dzelzceļa stacijas pasažieru zālē tiks atzīmēta dzelzceļa līnijas Rīga – Jelgava 150. gadskārta.

Šai līnijai ir bijusi būtiska nozīme dzelzceļa attīstībā pusotra gadsimta garumā, un tās loma ik gadu palielinās, sniedzot nozīmīgu ieguldījumu jelgavnieku un rīdzinieku savstarpējās mobilitātes veicināšanā. Pasažieru skaits, kas mēro ceļu starp Rīgu un Jelgavu, arvien pieaug, un braucienu skaits šajā maršrutā strauji tuvojas trim miljoniem gadā.

Pulksten 10:00 svinīgo runu teiks VAS Latvijas Dzelzceļš prezidents Edvīns Bērziņš un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, ar kuriem kopīgi aplūkosim modernizēto dīzeļlokomotīvi. Pasākuma laikā dzelzceļa ekspertu stāstu pavadībā būs iespēja bez maksas apmeklēt Latvijas Dzelzceļa muzeja Jelgavas ekspozīciju, kā arī doties uz Jelgavas depo, kas ikdienā apmeklētājiem nav pieejams.

Par savu dalību līdz piektdienai, 14. decembrim, lūgums informēt Latvijas Dzelzceļa korporatīvo attiecību daļas vadītāju Aļonu Zanderi (mob. tel 29367772).

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”. LDz ir saņēmis Ilgtspējas indeksa Platīna novērtējumu, ka arī ierindojas starp pieciem vērtīgākajiem un vislabāk pārvaldītājiem Latvijas uzņēmumiem “Prudentia” un “Nasdaq Riga” ik gadu veidotajā sarakstā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru