Kā atbildēt agresīvam cilvēkam? Svarīgi ieteikumi ikvienam, kas ikdienā saskaras ar rupjiem cilvēkiem

Neuztver to personiski

Ja cilvēks tevi apkauno vai neciena, centies paturēt prātā, ka patiesībā viņš bļauj pats uz sevi. Iespējams, ka tas izklausās klišejiski, bet tā ir taisnība. Tad, kad mēs paši izturamies slikti, patiesībā esam neapmierināti ar sevi un izliekam savas dusmas uz citiem.

Nogalini ar iejūtību

Agresīvi cilvēki cenšas tevi provocēt uz atbildi. Šim cilvēkam kliedzot, viņš pats dedzina savus emocionālos veidojumus. Šādā veidā agresīvi noskaņotā persona atbrīvojas no spiediena un saka lietas, kuras zemapziņā nav gatavs veltīt sev. Ja nu notiek vārdu apmaiņa, dod šim cilvēkam to, ko viņš pelnījis: mīlestību, cieņu un pieņemšanu.

Ļauj viņam/-ai paust savas jūtas

Ja darīsi cilvēkam zināmu, ka šī saruna ir konfidenciāla, spriedums būs visai ietekmīgs un tūlītējs. Atgādinot kādam par drošību, redzēsi, ka seko nomierināšanās un savas rīcības pārdomāšana.

Dod viņiem laiku

Tas nenozīmē, ka tev jāatgrūž šis cilvēks un jābēg prom cik vien ātri kājas nes. Vienkārši dod cilvēkam tik daudz laika, cik nepieciešams, lai pabūtu vienatnē. Pret tevi vērstā agresija no viņa puses var būt panikas lēkme, kas padara viņus gatavus kautiņam.

Izmanto humoru

Esi piesardzīgs, lai neliktu dusmīgi noskaņotajam cilvēkam domāt, ka viņu problēmas nav svarīgas, kā arī nekritizē viņu. Izdomā muļķīgus jokus, kas nav attiecināmi uz kādu konkrētu cilvēku, vai pasmejies par sevi. Izmanto jokus, lai samazinātu starp jums esošo spriedzi un nonāktu pie kopēja risinājuma.

Iesaki resursus, kas varētu palīdzēt

Ja šī situācija ir atkārtota, tad iesaki kaut ko, kas palīdzēs tikt galā ar dzīvi un veidot to labāku. Centies ieteikumus pārfrāzēt tā, lai tie būtu pozitīvu un šķistu arī produktīvi. Dari skaidri saprotamu to, ka šis cilvēks nav vājš un tu viņu nenosodi. Ja šim cilvēkam sāp, pārliecini viņu, ka nav sāpēs jādzīvo mūžīgi.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru