Katram no mums ir tikai trīs iespējas iemīlēties: ir svarīgi izmantot tās visas

  1. Pasaku mīlestība

Bieži vien pirmā mīlestība atnāk mums esot vēl ļoti jauniem. Tā šķiet tāda, par kuru esam lasījuši tikai pasakās. Mēs to idealizējam un no sirds ticam, ka šī mīlestība būs mūžīga.

Šajā dzīves posmā mēs darām to, ko no mums sagaida ģimene un vienaudži. Mēs atsakāmies pievērst uzmanību dažādām sīkām problēmām, kā arī attiecību dēļ atsakāmies no principiem, jo dziļi sirdī mums šķiet, ka viss ir tā, kā tam jābūt.

Tas, kā šīs attiecības izskatās no malas mums ir svarīgāk par to, kā mēs patiesībā jūtamies tajās.

Tāda mīlestība mums iemāca to, ka vērīga lūkošanās partnerī ir tik pat svarīga kā lūkošanās sev apkārt.

  1. Sarežģītā mīlestība

Otrā mīlestība ar kuru saskaramies ir vissarežģītākā. Būdami pārliecināti, ka esam mācījušies no iepriekš pieļautajām kļūdām, mēs izvēlamies pavisam savādāku partneri. Vai vismaz tā domājam.

Šajās attiecībās mums melo, ar mums manipulē un mums sāp. Mēs izmisīgi ķeramies pie katras iespējas salabot attiecību plaisas, tomēr katrs nākamais mēģinājums noved pie vēl lielākas izgāšanās. Tā ir īsta drāma ar pāris laimes mirkļiem.

Jau atkal mūsu jūtas cieš kā cita labad – šajā gadījumā, tie ir nebeidzami mēģinājumi glābt neveselīgas attiecības.

Tāda mīlestība mums iemāca, ka ir svarīgi, lai mīlestība būtu abpusēja.

  1. Nobriedusī mīlestība

Trešā mīlestība mūs atrod tad, kad mēs esam atmetuši visus pūliņus atrast mīlestību. Tā ierodas negaidīti un atbilst mūsu priekšstatam par patiesas mīlestības būtību. Tā nebūt nav ideāla. Tomēr, tās ir īstas attiecības, kuras raksturo vienkāršība – tā nav vārdiem izskaidrojama.

Šajā dzīves posmā mēs vairs neizvirzām kādus kritērijus. Mēs nevēlamies velti izšķērdēt laiku, izdomājot īpašības, kurām jāpiemīt mūsu mūža mīlestībai. Beidzot mēs esam gatavi pieņemt savu partneri tādu, kāds viņš ir. Un, svarīgākais, arī otrā pusīte mūs uztver tieši tādā pašā veidā.

Tāda mīlestība iemāca mums patiesumu, ka arī to, ka veiksmīgam attiecībām nebūt nav jābūt ideālām.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru