Klimata pārmaiņu dēļ mēs arvien mazāk nodarbojamies ar seksu – to pierādījuši pētnieki

It kā ar milzīgu caurumu ozona slānī un kūstošiem ledājiem nepietiktu – jauns pētījums norāda uz korelāciju starp laikapstākļu izmaiņām un faktu, ka mēs kā cilvēki arvien mazāk nodarbojamies ar seksu.

Jā, tieši tā! Varētu padomāt, ka, līdz ar liberalizāciju teju ikvienā jomā, mēs esam kļuvuši brīvāki, arī seksuālajā jomā. Bet tā vis nav. Nacionālā Ekonomikas Pētījumu Birojs publicējis pētījumu, kas norādījis uz to, ka nepārtraukti pieaugošā gaisa temperatūra spēj „nogalināt” īsto atmosfēru, kas mudina mūs uz seksuālām izklaidēm. Tādējādi arī dzimstības rādītāji krītas.

80 gadus aptverošs pētījums atklājis sakarību starp gadījumiem, kad gaisa temperatūra pārsniegusi konkrētu apjomu un dzimstības līmeni: kad gaisa temperatūra Amerikas Savienotajās Valstīs bijusi augstāka par 26 grādiem pēc celsija, dzimstība arī bijusi ievērojami zemāka. Mazliet specifiskāk: deviņus mēnešus pēc karstuma viļņiem, dzimstības rādītāji bijuši ievērojami zemāki – par 0,4 procentiem zemāki.

Kaut 0,04 procenti nozīmē tikai par 1165 mazāk jaundzimušo visā valstī, rādītāji pārējos gada mēnešos nav diži spožāki. Arī krasi augstākā laikā reproducēšana nav diži aktīvāka.

Pētījuma rezultātā izvirzīti arī secinājumi par to, ka laika posmā no 2070. līdz 2099. gadam mēs pieredzēsim papildus 64 dienas, kurās gaisa temperatūra būs augstāka par 26 grādiem pēc celsija. Šāds „karsto dienu” pieaugums samazināt populācijas pieaugumu par 107 tūkstošiem jaundzimušo gadā.

Lai parādītu situāciju vēl sliktākās krāsās – klimata pārmaiņas vēl jo vairāk novirzīs dzimstību uz vasaras siltajiem mēnešiem.

Tātad – planētai sasilstot, mazuļu skaits, kas ienāks šajā pasaulē samazināsies un mēs nodarbosimies ar seksu arvien mazāk. Ja līdz šim neesi pārāk interesējies par planētas Zemes veselību, varbūt šis tev liks padomāt vēlreiz. Jo galu galā – mums ir tikai viena planēta par ko rūpēties.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru