Ko sievietēs meklē vīrieši, bet ko vīriešos – sievietes? Atbildes…

romantic-cute-couple-making-love-alone-sad-waiting-tumblr-kissing-hugging-kiss-hug-hd-wallpapers-photography-6f8c673720168eb65f33ef15f9802a0b-smaller-27913

Ko meklē vīrieši, bet ko – sievietes? Un ko vīrieši vērtē augstāk – seksualitāti vai saimnieciskumi? Uzzini šajā rakstā.

 

Runāt par kaut kādu vienotu un vispārinātu seksuālo pievilcību ir grūti. Vīriešus un sievietes parasti saista dzimumam raksturīgās atšķirības, piemēram, vīriešus piesaista lielas krūtis sievietei, bet sievietes – plati pleci vīrietim. Neapšaubāmi, ka liela ietekme ir arī kultūras īpatnībām – vīrietis, kurš liekas ļoti pievilcīgs angļu sievietei, droši vien neatbildīs brazīlietes priekšstatam par ideālo partneri. Arī cilvēka vecums, sociālais stāvoklis, personība un rakstura īpašības lielā mērā nosaka to, vai partneris mums šķiet pievilcīgs vai nē.

Eksistē daudz maldīgu priekšstatu par pievilcību. Piemēram, nav nekāda pamata vispārināti runāt par to, ka vīriešiem labāk patīk blondīnes, jo pamatoti un zinātniski pētījumi ir pierādījuši, ka tumšmataini vīrieši labprātāk izvēlas brunetes, bet gaišmatainiem vīriešiem vienādi labi patīk gan brunetes, gan blondīnes. Tāpat maldīgs ir stereotips, ka sievietes labprātāk izvēlas vīriešus ar kupli apmatotām krūtīm un lielu dzimumlocekli. Aptaujās sievietes atkal un atkal norāda, ka viņas dod priekšroku vidēja auguma vīriešiem, tumšmatainiem, slaidiem, bet dzimumlocekļa izmērs netiek pat pieminēts.

Bet kam galvenokārt pievērš uzmanību sievietes?

Evolūcijas laikā, sievietes parasti meklējušas uzticīgāko partneri, tādu, uz kuru var paļauties, tādēļ izskats nav pats svarīgākais faktors. Arī partnera vecums sievietēm nav tik svarīgs. Atšķirībā no vīriešiem, kurus piesaista jaunas sievietes, sieviešu izvēle var būt par labu gan jauniem, gan arī jau pieredzējušiem vīriešiem.

Rakstura īpašības: Visbiežāk sievietes meklē pašapzinīgus, noteiktus un neatkarīgus vīriešus, tādus, kuri ir drosmīgi, bet tajā pašā laikā spēj paust sirsnību un uzmanību.

Bet kam uzmanību pievērš vīrieši?

Vairums vīriešu sievietes izskatam pievērš lielāku uzmanību, salīdzinoši ar sievietēm. Tā kā sieviešu ķermeņi bieži ir redzami reklāmās, žurnālos un sociālajos tīklos, vīrieši ir pieraduši konkrētas sieviešu ķermeņa daļas uztvert par pievilcīgākām. Zemapziņā vīrieši vienmēr meklē piemērotāko partneri bērnu radīšanai – tātad tādu, kas atbilst visiem nepieciešamajiem standartiem.

Rakstura īpašības: Visbiežāk vīrieši meklē maigumu, kaut ko tādu, kas ir pretstatā vīrišķīguma idejai. Jautra sieviete arī tiek ļoti augstu vērtēta. Seksualitāte tiek augstāk vērtēta par saimnieciskumu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru