Ko smaids pasaka par tavu personību? Noskaidro!

Smaids ļauj noteikt mūsu emocijas

Emocijas, ko paužam, var pateikt daudz par mums. Pēc mūsu smaida iespējams pateikt, vai esam dusmīgi, aizvainoti, apjukuši vai arī priecīgi. Bet tikpat ļoti, cik smaids nodod mūsu patiesās emocijas, par mums stāsta mūsu acis. Muskuļi ap acīm nevar tikt piespiesti, lai tie izskatītos laimīgi. Kad cilvēki smaida patiesi, vaigi mazliet paaugstināt un tādēļ arī acis izskatās augstākā stāvoklī pret sejas proporcijām, salīdzinoši ar ikdienas stāvokli.

Smaids rada veiksmīga cilvēka tēlu

Smaids rada pašpārliecinātību un profesionālu tēlu darbu vidē. Cilvēki, kas rada pozitīvu tēlu par sevi, bieži ir daudz atvērtāki jaunai informācijai un cilvēkiem, kā arī vieglāk pielāgojas dažādām situācijām. Smaidīgi cilvēki ar labāk tiek galā ar izaicinājumiem un dažādiem pārbaudījumiem, salīdzinoši ar cilvēkiem, kuri izvēlas būt piesardzīgāki savu emociju paušanā.

Izpētes laikā, kas pētīja smaida ietekmi uz cilvēka izaugsmi un attīstību, konstatēja, ka sievietes, kas tika definētas kā pozitīvas un smaidīgas, uzrādīja ilgāku un laimīgāku laulības dzīvi un labāku veselību ilgākā laika periodā.

Kādā citā pētījumā, grupai svešu cilvēku tika iedota klases fotogrāfija. Respondenti noradīja, ka pievilcīgākas un patīkamākas tiem šķitušas sievietes, kas smaidījušas.

   Smaidīšana ļauj mums justies laimīgākiem

Vēlies justies labāk? Smaidi. Tici vai nē, bet piespiedu smaidīšana liek tev justies laimīgāk. Psihologs Pauls Ekmans pārbaudīja savu teoriju izpausmi dzīvē – viņš iemācīja sev attēlot mīmikas, kurās viņš jutās laimīgs. Sev par pārsteigumu, viņš izjuta emocijas, kādas viņš dabiski būtu izjutis smaidot vai esot pārsteigts.

Citā eksperimentā P.Ekmans kopā ar saviem kolēģiem devās uz skolu, lai pārbaudītu, vai studenti arī jutīsies laimīgāki, kad centīsies sevi piemānīt, attēlojot mīmikas, kādas novērojamas smaida vai laimes brīžos. Mērot smadzeņu aktivitāti brīžos, kad studenti jutās laimīgi un tad, kad viņi tikai attēloja laimes mīmiku, rezultāti bija gandrīz identiski.

Šādi novērojumi un pētījumi pierāda, ka ar smaidu mēs varam sevi padarīt laimīgākus.

Un viss, kas vajadzīgs, lai pavadītu laimīgu dienu ir smaids. Tādēļ smaidīsim vairāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru