Libido tabletes sievietēm? Jā! Zāles, kas spēj uzlabot sieviešu seksuālo apetīti

Jaunākie ziņojumi farmācija jomā vēsta, ka Ēdiena un Zāļu Administrācija ir apstiprinājusi jaunas zāles, kas paredzētas, lai uzlabotu sieviešu libido jeb „seksuālo apetīti”. Jaunās zāles – flibanserīnu – tiks nosauktas par Addyi. Jaunās zāles divreiz tika piedāvātas plašākai publikai, bet tā arī nenonāca aptieku plauktos, jo Ēdiena un Zāļu Administrācija (EZA) noraidīja tās, uzskatot, ka tām pastāv iespējami, nevēlami blakus efekti, kā arī, EZA pārstāvji pieminēja, ka „zālēm varētu nebūt pietiekami liels jau piesolītais efekts”.

Tagad gan libido zāles sievietēm ir pilnveidotas, tādēļ mazliet mazāk kā pirms nedēļas EZA apstiprināja „seksuālās apetītes zāles”, kas sabiedrībā tiek sauktas arī par „sieviešu viagru” vai „rozā viagru”.

Bet flibanserins strādā pavisam citādāk nekā vīriešiem paredzētās viagra zāles – sieviešo libido tabletēm ir stimulējošs efekts uz smadzenēm, nevis intīmajiem orgāniem. Zāles ir paredzētais, lai ārstētu hipo-aktīvas seksuālās vēlmes (pastāvīgs seksuālo vēlmju trūkums, seksuālo fantāziju trūkums, seksuālās apetītes trūkums; nevēlēšanās iesaistīties seksuālās darbībās).

Zāļu izplatītāji šādi raksturo Addyi:

„Zāles Addyi, kas lietojamas vienreiz dienā, nav hormonālas tabletes. Zāļu kursa ideja ir ārstēt hipo-aktīvo seksuālo vēlmju izpausmes, arī pirms-menopauzes laikā piedzīvotās pārmaiņas seksuālajā dzīvē. Addyi ir pirmās šāda veida zāles, kas ārstētu sieviešu seksuālās apetītes trūkumu, kas, piemēram, ASV sastopama katrai desmitajai sievietei. Jaunās zāles izmēģināja vairāk nekā 11 tūkstoši sieviešu. Pirms-menopauzes radīto efektu tās spējušas samazināt – sievietes kopumā izjutuša libido kāpumu, stresa samazināšanos, patīkamāko seksuālo dzīvi.”

Kaut zāles ir apstiprinātas un arī to medicīniskā piemērotība atzīta par derīgu iekšķīgai lietošanai, zāļu izplatītāji ziņo par ierobežojumiem, lietojot jaunās libido tabletes. Addyi nav lietojams kopā ar alkoholu, kā arī zālēm, kas ārstē sēnīšu infekciju sievietēm.

Šī brīža provizoriskie pieņēmumi norāda, ka Addyi – sieviešu seksuālo apetīti uzlabojošās zāles – būs pieejamas veikalos jau šī gada oktobra vidū.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru