Lūk, kādēļ gudri cilvēki jūtas laimīgi, kad ir vieni

3

Vai tevi ir kādreiz piemeklējusi vēlme doties tālu, tālu prom, un labu laiku pabūt vienam pašam?

Ja atbilde ir pozitīva, tad tu esi gudrs cilvēks un zinātniekiem par to ir kas sakāms.

Vai tā ir taisnība, ka vientuļnieki ir vislaimīgākie cilvēki?

Singapūras Menedžmenta Universitātes un Londonas Ekonomikas un politisko zinātņu augstskolas zinātnieki veica pētījumu, lai atrastu sakarību starp to, kur dzīvo cilvēks un cik ļoti viņš ir apmierināts ar savu dzīvi.

Izrādījās, ka jo lielākā pilsēta dzīvo inteliģents cilvēks, jo nelaimīgāks viņš ir. Lai arī lielākā daļa cilvēku jūtas laimīgi, kad viņi ir draugu un ģimenes ieskauti, indivīdi ar augstu inteliģenci labāk jūtās vieni paši. Kādēļ tā notiek?

Zinātnieki apgalvo, ka mēs nejūtamies komfortabli lielās kopienās, jo mūsu smadzenes evolucionārā ceļā ir pielāgojušas strādāt grupās, kurās nav vairāk par 150 cilvēkiem. Tas nozīmē, ka jo gudrāks cilvēks, jo sliktāk viņš jūtas lielās kopienās.

Tad kādēļ lielākā daļa cilvēku vislabāk jūtās draugu un ģimenes lokā?

Draudzība mūs padara laimīgus un apmierina psiholoģisko vajadzību pēc pieķeršanās, mēs jūtamies vajadzīgi un mums ir iespēja dalīties pieredzē.

Turpretī, ar augstu intelektu apveltītiem cilvēkiem ir pavisam cita izpratne: viņi vislabāk jūtas vieni paši, nevis citu cilvēku sabiedrībā, pat tad, ja tie ir labi draugi.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru