Mana dārgā, pirmā mīlestība, lūk ko es gribu tev teikt…

Mana dārgā, pirmā mīlestība.

Tu biji pirmā, kuru jebkad mīlēju un mana sirds lūzt, sakot, ka tu nebūsi pēdējā. Šī vēstule ir tev, jo es gribu, lai zini, cik svarīga tu man biji un vienmēr būsi.

Šodien netiekamies bieži. Reizi pa reizei es apskatu tavu Facebook profilu, lai redzētu, vai tu esi laimīga.

Es zinu, ka tu varbūt arī nekad neizlasīsi šo vēstuli, bet tik un tā vēlos tev atzīt, cik ļoti tu mani izmainīji. Tu ļāvi man ieraudzīt dzīvi citādāk. Tu ļāvi man sajust aizrautību un prieku – tas bija nogurdinoši, bet es negribēju, lai šīs sajūtās jelkad beigtos.

Es gribēju visu, ko tu man spēji sniegt. Tu esi uzstādījusi latiņu pārāk augstu. Es nesaku, ka tu esi perfekta, bet tu man iemācīji, kā pieņemt šos trūkumus. Kā tos saprast.

Mēs bijām gatavi atdot sevi visu attiecībām un mūsu mīlestība bija tikai mūsu – neviena cita. Mana brīvība un sapņi netika ierobežoti, jo tu allaž atbalstīji mani, ticēji, ka varu paveikt visu, ko vēlos.

Atskatoties atpakaļ, es smejos par to, cik greizsirdīgs reizēm kļuvu. Bet tas bija tikai tādēļ, ka baidījos tevi zaudēt. Lai arī cik bieži tu man teici, ka mīli, es allaž jutos mazliet nedrošs. Bet tikai tādēļ, ka tu biji tik brīnišķīga! Un es zinu, ka tu juties tāpat. Mēs nekad neuztvērām viens otru par pašsaprotamu.

Tieši tādēļ, mana pirmā mīla, ir tik grūti neatskatīties uz to, kas bijis, nejūtot tauriņus vēderā. Es redzu pirmo skūpstu laternu gaismā un mana elpa atkal aizsitās.

Mūsu attiecības bija maģiskas, līdz visa maģija pēkšņi bija beigusies. Dažreiz es domāju, kas gan notika ar mums. Rētas vēl joprojām šķiet svaigas, neskatoties uz to, ka neesam kopā jau vairākus gadus.

Atceries, kā es teicu, ka vēlos, lai tu esi laimīga? Tā ir taisnība. Es gribētu, lai mēs kopā varētu piedzīvot „viņi dzīvoja laimīgi līdz mūža galam”, tomēr, ja tas nav iespējams, es vēlos tev visu to labāko ar kādu citu.

Jo, redzot tevi laimīgu, arī es kļūstu laimīgs. Šķiet, ka pirmā mīlestība ir tā patiesākā. Es nespēju būt egoistisks, ja runa ir pat tavu laimi.

Tu sniedzi man spēju novērtēt dzīvē visu skaisto. Un es to novērtēju. Es tikai vēlētos, kaut tu nebūtu mani atstājusi ar salauztu sirdi. Tu biji mana pirmā, bet diemžēl, ne pēdējā. Bet atkal un atkal es gribu tev pateikties par to, ko sniedzi man.

Jo nu ir mans laiks atrast manu pēdējo mīlestību.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru