Mans vecums – tikai skaitlis, mana laime – pieredze un zināšanas! Patiesa atzīšanās

Galvenais ir apzināties, ka cipars ir un paliek tikai cipars, tas nemaina to, kā tev būtu jājūtas par sevi. Gada skaitlis vispār tika izdomāts tikai kā atskaites punkts katram pašam sev, lai varētu orientēties, pieredzē, kas piemīt apkārtējiem. Savu pieredzi katrs apzinās pats. Cilvēki dzīvi uztver individuāli, un tā tam ir jābūt, mūsdienās jaunieši četrpadsmit gados jau ir pieredzējuši vairāk, kā iepriekšējā paaudze bija tikai divdesmit gados. Jautājums: Vai tas ir labi vai slikti, šobrīd nav tik svarīgs.

Dejo, pat ja tev ir tikai sava dzīvojamā istaba, kur to darīt. Izlasi norādes, pat ja neseko tām. Nelasi modes žurnālus, tie liks tev justies slikti, tāpat, kā daudz kas no tā, ko citi domā.

Iepazīsti savus vecākus un radus, tu par to priecāsies, kad viņu vairs nebūs. Un tu vari daudz no viņiem mācīties jebkurā vecumā. Esi jauks pret māsām un brāļiem. Viņi ir vistuvākie, un ir visticamāk tā arī paliks visu dzīvi. Saproti, ka draugi nāk un iet, bet dažus tuvākos ir tiešām vērts paturēt. Centies uzturēt saikni starp dzīvesveidu un apkārtējo vidi balansā. Kļūstot vecākam, arvien vairāk būs brīži, kad vēlēsies dažus cilvēkus, kuri tev ir vistuvākie.

Ir tikai dažas dzīves patiesības…

Viena no tām: kalcijs ir ļoti svarīgs un visiem mums vecumdienās pietrūks savi jaunībā nesaudzētie ceļgali un citas locītavas.

Varbūt tu apprecēsies, varbūt nē. Varbūt tev būs bērni, iespējams, ka nē. Pastāv iespēja, ka tu izšķirsies 40 gados, pastāv arī variants, ka tu dejosi savā 75 gadu kāzu jubilejā rokenrolu. Lai kā arī katram mums dzīve izvērstos, neapsveic sevi ar uzvarām, kuras neesi ieguvis vēl.

Neesi arī pārāk skarbs pret sevi, jo tas traucē koncentrēties uz tagadni. Tavas izvēles vienmēr būs tikai „50% pret 50%” iespējamas, nenožēlo tās, jo neviens nezina, kas būtu labāk tev un „kā būtu, ja būtu”. Tieši tas pats universālais likums ir spēkā visiem, dzīve ir godīga tāpēc, ka tā ir negodīga pret visiem vienlīdz daudz. Nebadies no tās, nebaidies no tā, ko citi domā! Bailes un dzīves negodīgums ir labākais instruments, kāds mums visiem ir pieejams ceļā uz panākumiem. Tas vai tu izmanto šo iespēju, kas tev ir dota, tāpat kā citiem ir tikai atkarīgs no tevis.

Nesūdzies par to, ka kāds ir bijis negodīgs un tādēļ tev ir slikti, tādi cilvēki nav nedz laimīgi, nedz uzvarējuši. Dienas beigās tie, kas uzvar, nedzird zaudētāju žēlošanos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru