Neparasts horoskops. Kad un kā elpošanas vingrinājumus veikt katrai zodiaka zīmei?

Mūsdienās ir izstrādāts ne viens vien elpošanas komplekss, taču visām šīm sistēmām, pēc astrologu atzinuma, ir viens trūkums: neviena no tām nav ņēmusi vērā, kurai zodiaka zīmei cilvēks pieder. Bet tam ir liela nozīme, jo katrai zīmei ir savi vingrojumi, savs to izpildes laiks un ilgums.

Auns (21. marts–20. aprīlis)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 9–11 no rīta; piemērotākā vieta – saulainā dienā ārpus mājas vai labi izvēdinātā telpā; izpildes ilgums – 5 minūtes.

Jāapsēžas vai taisni jānostājas, lai pleci atliektos atpakaļ. Mugura taisna. Domās jāatslābina ķermenis, lēnām jāieelpo, jāaizskaita līdz septiņi. Pauze (1–2 sekundes). Lēnām izelpo, skaitot līdz septiņi. Atkārto 8 reizes. Nākamā fāze. Lūpas izstiepj uz priekšu, kā svilpojot. Mēli izbāž caur zobiem līdz lūpām. Ar labās rokas rādītājpirkstu un īkšķi aizspiež nāsis.

Lēnām, skaitot līdz septiņi, ieelpo caur šauro spraudziņu un mēles “renīti”. Aiztur elpu uz 1–2 sekundēm, tad, atkal skaitot līdz septiņi, lēnām izelpo caur degumu. Atkārto 16 reizes.

Vērsis (21. aprīlis–20. maijs)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 9–11 no rīta; piemērotākā vieta – dārzs vai parks; izpildes ilgums – 15–30 minūtes. Lēna pastaiga vieglā, brīvā gaitā. Skaitot līdz septiņi, ieelpa, aiztur elpu uz 2 sekundēm.

Skaitot līdz septiņi, izelpo caur muti un aiztur elpu uz 2 sekundēm. Atkārto 16 reizes. Jau pēc nedēļas uzlabosies asinsrite, muskuļu un nervu koordinācija, paaugstināsies organisma dzīvotspēja.

Dvīņi (21. maijs–20. jūnijs)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 10–12 priekšpusdienā; piemērotākā vieta  – paaugstinātas vietas virsotne vai labi izvēdināma istaba; izpildes ilgums – 6 minūtes. Ērti un ar taisnu muguru apsēžas uz krēsla, aizver acis, atslābinās. Domām ļauj brīvu vaļu, tās nekontrolē, bet it kā novēro no malas. Skaitot līdz septiņi, viegli ieelpo, uz «viens» – elpu aiztur, tad atkal, skaitot līdz septiņi, izelpo. Atkārto 12 reizes.

Tad, aizspiežot labo nāsi ar rādītājpirkstu un skaitot līdz septiņi, ieelpo caur kreiso nāsi. Uz “viens” – elpu aiztur. Tad aizspiež kreiso nāsi un, skaitot līdz septiņi, izelpo caur labo. Atkārto 12 reizes. Ja šo vingrinājumu izpilda vismaz vienreiz dienā, pakāpeniski veidojas patīkama miera, drošuma un pašpārliecinātības izjūta.

Vēzis (21. jūnijs–20. jūlijs)

Labākais laiks nodarbībai – rīts; piemērotākā vieta – jebkura, kur neviens netraucē un kur ir svaigs gaiss; izpildes ilgums – 5 minūtes. Jānostājas ar seju pret sauli, jāaizver acis, plecus atliec atpakaļ, lēnām ieelpo un tikpat ritmiski izelpo. Pēc 3 minūtēm rokas uzliek uz gurniem ar īkšķiem uz priekšpusi.

Izmantojot vēdera muskuļus kā plēšas, ātri un viegli elpo tikai caur degunu. Nedrīkst steigties un saspringt. Jāsāk ar vienu minūti, pakāpeniski vairākos mēnešos paildzinot laiku līdz 2–3 minūtēm.

Lauva (21. jūlijs–21. augusts)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 12–14 vai 14–15 dienā; piemērotākā vieta – kāda vientuļa vietiņa ar tīru gaisu; izpildes ilgums – 10 minūtes. Nostājas vai apsēžas ar taisnu muguru, plecus atliec. Ar labās rokas pirkstiem apņem kreisās rokas delnas pamatni tā, kā to dara ārsts, kad skaita pulsu.

Skaitot līdz septiņi (pēc pulsa), lēnām un dziļi ieelpo. Analoģiski izdara arī izelpu. Vairākas nedēļas šo ciklu atkārto 67 reizes, tad pakāpeniski palielina līdz 200 reizēm. Elpošana kļūst viegla un brīva.

Jaunava (22. augusts–23. septembris)

Dziļa elpošana Jaunavām sniedz divkāršu efektu – nomierina nervu sistēmu un ģenerē dzīvības spēkus vēdera dobumā. Šo mērķi palīdz sasniegt šāds vingrinājums. Labākais laiks nodarbībai – pulksten 14–16 dienā; piemērotākā vieta – dārzs, pagalms vai labi izvēdināta istaba; izpildes ilgums – 3–5 minūtes.

Nostājas vai apsēžas ar taisnu muguru. Labās rokas plaukstu uzliek saules pinuma vietai, kreiso roku uzliek labajai. Acis aizvērtas. Skaitot līdz septiņi, lēnām ieelpo, tāpat arī izelpo. Atkārto 16 reizes, pakāpeniski pilnībā piepildot plaušas.

Lai lasītu tālāk, šķir otru lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru