Neparasts horoskops. Kad un kā elpošanas vingrinājumus veikt katrai zodiaka zīmei?

 

Svari (24. septembris–23. oktobris)

Labākais laiks nodarbībai  – līdz pulksten 9 no rīta vai pēc pulksten 17 pēcpusdienā; piemērotākā vieta – labi izvēdināta istaba vai kāda nomaļa vieta ārpus mājas; izpildes ilgums – 3–5 minūtes. Nostājas taisni vai apsēžas sakrustotām kājām.

Galvu atliec atpakaļ un acis paceļ pret griestiem vai debesīm. Rokas plecu augstumā izstiepj uz sāniem, pēc tam paceļ augšup virs galvas, saliekot kopā delnas. Dziļi ieelpo (bet nesasprindzinoties), tad elpu aiz
tur un lēnām vairākas reizes korpusu noliec no viena sāna uz otru, cik vien tālu iespējams. Pēc tam nostājas taisni, rokām ļauj nokrist lejup un, savelkot vēdera muskuļus, ātri izelpo. Atkārto 10 reizes.

Skorpions (24. oktobris–22. novembris)

Labākais laiks nodarbībai – no pulksten 8 rītā līdz pulksten 16 pēcpusdienā; piemērotākā vieta – labi izvēdināma istaba; izpildes ilgums – 5 minūtes. Apsēžas ar taisnu muguru, aizver acis un, pilnībā atslābinot muskuļus un smadzenes, lēnām un ritmiski elpo.

Pēc divām minūtēm lēnas elpošanas, skaitot līdz divi, ieelpo, tad, skaitot līdz astoņi, elpu aiztur, vienlaikus virzot anālo sfinkteri uz iekšu un āru (paralēli domās iztēlojoties, kā ēteriskā plūsma no asteskaula pa mugurkaulu paceļas augšup līdz galvas smadzenēm). Pēc tam, skaitot līdz četri, izelpo: vīrieši caur kreiso nāsi, sievietes – caur labo nāsi. Atkārto 10 reizes. Pēc 7 nedēļām nodarbību atkārtojumu skaitu var divkāršot, bet ne vairāk. Šis vingrojums paredzēts Skorpionu izteiktās dzimumenerģijas kontrolei.

Strēlnieks (23. nov. –20. decembris)

Strēlniekiem paredzētā elpošanas vingrojumu tehnika iekļauj sevī elpošanas regulēšanu, pašsuģestiju un mantras (vibrējošas skaņas) atkārtošanu domās. Labākais laiks nodarbībai – pulksten 10–12 priekšpusdienā; piemērotākā vieta – paaugstinātas vietas virsotne vai labi izvēdināma istaba; izpildes ilgums – 6 minūtes.

Ar taisnu muguru ērti apsēžas uz krēsla, aizver acis un atslābinās. Skaitot līdz septiņi, lēnām un dziļi ieelpo. Uz skaitli “viens” jāsagatavojas pretējam procesam  – izelpai. Tad, skaitot līdz septiņi, lēnām izelpo, ar vēdera muskuļiem palīdzot plaušām izstumt gaisu. Ciklu atkārto 10 reizes. Pēc tam labās rokas plaukstu uzliek aknu vietai un turpina lēnām un ritmiski elpot, tikai skaitīšanas vietā atkārto skaņu “hromm” (laika ziņā tikpat ilgi, cik skaitot līdz 7). Vienlaikus domās jāiztēlojas, kā enerģija caur roku ieplūst aknās. Ciklu atkārto 10 reizes.

Mežāzis (21. decembris–19. janvāris)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 7–8 no rīta un pulksten 23–24 naktī; piemērotākā vieta – klusa, labi izvēdināta istaba; izpildes ilgums – 10 minūtes vai ilgāk. Ar taisnu muguru apsēžas uz krēsla. Elpo viegli un ritmiski: ieelpojot, skaita līdz septiņi, uz “viens” – elpu aiztur, tad atkal, skaitot līdz septiņi, izelpo. Ciklu atkārto 10 vai vairāk reižu.

Pēc tam uz galda uzliek spilvenu, bet uz tā – elkoņus. Ar roku īkšķiem atliec auss ļipiņas un aizspiež ausis, lai tās neuztvertu nevienu ārpusē esošu skaņu. Aizver acis. Rādītājpirkstu un vidējo pirkstu viegli uzliek plakstiņiem, bet ar zeltnesi un mazo pirkstiņu saspiež lūpas. Turpina normāli elpot caur degunu, koncentrējot uzmanību uz skaņām, kas dzirdamas aizspiestajās ausīs. Kad zināma pieredze būs gūta, prāts arvien dziļāk pievērsīsies šīm skaņām, aizmirstot ķermeņa sajūtas un domas. Šī atbrīvošanās izjūta jāturpina tik ilgi, līdz izgaist visi satraukumi un bailes.

Ūdensvīrs (20. janvāris–18. februāris)

Ūdensvīram piedāvātais elpošanas vingrinājums stimulē asinsriti, nomierina nervus un pastiprina magnētiskās enerģijas plūsmu ķermenī. Labākais laiks nodarbībai – pulksten 7–9 no rīta; piemērotākā vieta – atklātā ēnainā vietā, kur ir svaigs gaiss; izpildes ilgums – aptuveni 8 minūtes. Apsēžas ar taisnu muguru. Prāts jāatbrīvo no blakusdomām. Skaitot līdz četri, maiga ieelpa (vienlaikus iztēlojoties, kā gaiss aizplūst līdz pat nabai).

Skaitot no 1 līdz 16, elpu aiztur (ja to izdarīt grūti, iesākumā var skaitīt līdz 8). Skaitot līdz astoņi, izelpo (iztēlojoties, ka gaiss izplūst aptuveni 20 cm tālu no deguna). Pirmā mēneša laikā ciklu atkārto katru dienu 10 reizes. Otrajā nodarbību mēnesī – 15 reizes, bet trešajā to atkārto jau 20 reizes.

Zivis (19. februāris–20. marts)

Labākais laiks nodarbībai – pulksten 8–10 no rīta; piemērotākā vieta – labi izvēdināta istaba; izpildes ilgums – 6 minūtes. Apsēžas ērtā pozā ar iztaisnotu muguru. Aizver acis un atslābinās. Caur degunu sāk ieelpot nelielu gaisa daudzumu (nepiepildot plaušas) tā, lai elpošana starp degunu un rīkli «skanētu» kā gaiss, kas izplūst no viegli pārdurtas riepas. Skaitot līdz pieci, elpu aiztur, tad, aizspiež labo nāsi un skaitot līdz 10, izelpo caur kreiso. Pirmajās nedēļās atkārto 12 reizes, pakāpeniski atkārtojumu daudzumu palielinot līdz 26 reizēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru