Noskaidro kāds tu patiesībā esi attiecībās? Kā izvairīties no konfliktiem un redzēt attiecības pozitīvāk?

Nesens pētījums Kanādā atklāja, ka partnera salīdzināšana ar citiem var būt pozitīva pieredze, tik ilgi, kamēr tu uztver salīdzināšanu kā kaut ko labu, nevis veic to ar mērķi noniecināt partneri.

Mēz izvēlamies savus partnerus tieši tādēļ, ka viņi mums patīk vairāk par pārējiem. Šī iemesla dēļ ir arī loģiski, ka mēs viņus salīdzinām ar citiem – lai tiešām saprastu, vai viņi ir labākie no visām iespējām. Kamēr pati salīdzināšana šķiet loģiska, svarīgs ir veids, kādā tā notiek.

Piemēram, ja tu pamani, ka partneris nav pārāk labs mājas uzkopējs, bet draudzenes mīļotais ir pats čakluma iemiesojums, tu varētu apzināti vai neapzināti sākt negatīvu salīdzināšanu, liekot mīļotajam sajusties slikti. Bet, kad tu konstatē šādu faktu, salīdzini, kādi ir iemesli šai situācijai. Varbūt tava mīļotā ikdienas grafiks ir daudz noslogotāks, un viņam gluži vienkārši nav laiks, lai paveiktu mājas darbus. Apjaušot situāciju, tu atbrīvosies no nevajadzīgas salīdzināšanas un nevajadzīgas spriedzes attiecībās.

Šāda veida „attaisnošana” palīdzēs tev raudzīties uz partneri pozitīvā gaismā, samazinot stresu un konfliktus, kad bieži vien izriet no salīdzināšanas.

Veids, kādā mēs „attaisnojam” partnera rīcību, izriet no tā, kā mēs sevi pozicionējam attiecībās. Ja tu redzi attiecības kā kopīgu, tu biežāk izmantosi vārdu „mēs”, nevis „tu” vai „es”. Izvēloties „mēs”, tu neliksi partnerim justies vainīgam par ikvienu problēmu, kas radusies attiecībās. Tu apjautīsi savus trūkumus un apjautīsi arī partnera trūkumus. No tā izrietēs jau pieminētās pozitīvās pārmaiņas un ietekme.

Kad runā ar draugiem, pavēro, kā viņi pozicionē sevi. Ja viņi biežāk izmanto vārdu „mēs”, viņi redz savu partneri pozitīvā gaismā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru