Noskaidrots, cik biežai un aktīvai jābūt intīmajai dzīvei, lai pārim būtu laimīgas attiecības

 

Šis pētījums apgāž sabiedrībā valdošo uzskatu, ka, jo vairāk gultas prieku, jo labāk.

Jaunais pētījums atklāj, ka pāri ir vislaimīgākie tad, ja sekss viņu starpā ir vienu reizi nedēļā. Savukārt, ja pārim sekss ir biežāk, tas neietekmē attiecības to stabilitātes un ilglaicīguma ziņā. Šis, Kanādas Toronto universitātes veiktais pētījums, apgāž jau sen zināmo faktu, ka jo vairāk seksa, jo laimīgākas un labākas attiecības. Kā izrādās, tā nemaz nav…

Zinātnieki analizēja datus, kas iegūti 3 reiz analizējot pāru attiecības, kopumā 14 gadu ilgā periodā. Tika apzināti vairāk kā 2400 precēti pāri, Amerikas Savienotajās Valstīs.

Galvenā pētījuma vadītāja Dr. Eimija Muisa atklāj, ka „ja runājam par seksa biežumu, tad jāteic, ka, ja tas ir, piemēram, katru otro dienu, neuzrādās nekādi papildus ieguvumi, kā tiem pāriem, kuriem sekss ir tieši vienu reizi nedēļā. Līdz ar to, šī viena reize ir kā robeža starp laimīgām vai mazāk laimīgām attiecībām. Ja sekss ir retāk par šo vienu reizi, tad gan attiecībās ir jūtamas problēmas”.

„Mūsu pētījuma rezultātā ir radies secinājums, ka ir ārkārtīgi svarīgi uzturēt tādu kā intimitātes saikni. Līdz ar to, sekss kā fizisks akts, nav nepieciešams, ja ikdienā gadās arī kāds skūpsts vai mīļš apskāviens”, stāsta Dr. Muisa.

Sociālās psiholoģijas žurnāla eksperts, aprakstot šo pētījumu, vēl piemetina, ka šis rādītājs- viena reize nedēļā, ir tipisks pāriem, kuri ir nostabilizējušies un kopumā apmierināti ar savu dzīvi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru