Palīdzi savam mīļotajam vīrietim atbrīvoties no depresijas nagiem: 4 soļu process

1.SAPROTI DEPRESIJAS KLĀTBŪTNI.

Ir neredzamas rētas, kas sāp daudz stiprāk par tām, kuras redzam asiņojot.

Viens no lielākajiem mītiem par depresiju: depresija ir sajūtas. Tieši tādēļ vīrieši bieži vien izvēlas par to nerunāt. Jā, tā ir ARĪ sajūtas, bet ne tikai. Tā spēj sagraut cilvēkus arī fiziski un psiholoģiski. Emocionālā līdzsvara trūkums liek smadzenēm lēnām noslēgties. Ja vīrietis piedzīvo depresiju, iespējams, viņš atteiksies no saviem hobijiem vai vēlmes darīt to, ko līdz šim mīlējis. Pirmā lieta, ko tu vari darīt situācijas labā, parūpējies, lai ledusskapī būtu veselīgi, svaigi produkti. Ilgākā laika posmā – regulāras pastaigas, izvairīšanās no stacionāras atpūtas un lieka alkohola patēriņa arī dos savu labumu.

 

2.APJAUT DEPRESIJU.

Nekad neignorē ziloni istabā. Tas ir nepieklājīgi. Labāk spēlējies un iepazīsties ar to.

Depresijas apjaušana ir pilnīgi noteikti nepieciešama. Tas nenozīmē, pieiet pie mīļotā vīrieša un pateikt, ka viņš cieš no depresijas. Viņš pats zina, ka kaut kas nav kārtībā. Mērķis ir likt saprast, ka viņš nav viens šajā procesā un ka jūs abi kopā spēsiet to uzveikt. Četri soļi, kādos apjaust depresiju:

1.Uzsāc sarunu situācijā, kurā viņš jūtās komfortabli. Pārliecinies, ka situācijā jūs esat divi un jums ir pietiekami ilgs laiks, lai izrunātu visu, kas nepieciešams.

2.Norādi viņam, ka tu esi pamanījusi, ka kaut kas nav kārtībā. Izvairies no termina „depresija”. Sniedz piemērus no īstām situācijām. Bet esi maiga un iejūtīga.

3.Izskaidro, ka tu vēlies, lai viņš justos labāk.

4.Depresija veicina izolētības sajūtu. Paskaidro, ka palīdzības lūgšana nav vājuma pazīme.

 

3.RŪPĒJIES.

Labākā veselības aprūpe ir rūpes par sevi.

Atšķirība starp depresiju, ko izjūt vīrieši, un citām slimībām, ir tajā, ka stress neizpaužas tā, kā parasti. Tas nenozīmē, ka katrā situācijā būtu nepieciešama ārsta palīdzība. Pietiek ar emocionālo klāt-esamību. Depresijas laikā viņš nebūs spējīgs būt attiecības tik ļoti, kā tu viņu tajās vēlēsies. Centies no tā norobežoties pēc iespējas objektīvāk. Dari to, kas tev liek justies labi. Esi ar draugiem, ģimeni, sporto un atpūties – tev jāsaprot sava identitāte arī ārpus attiecībām. Tā vieglāk būs jums abiem.

 

4.IESAISTI PROFESIONĀĻU PALĪDZĪBU.

Profesionālas palīdzības gūšana ir kritiski nepieciešama, jo tas ir efektīvākais veids, kādā atgūt veselību. Atklāšanās ārsta priekšā var būt grūta, ļoti grūta, bet iedrošini savu vīrieti, ļauj viņam saprast, ka viņš nav vienīgais, kurš tā ir juties un kurš tam gājis cauri.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru