Pārdzēries tūrists, sajaucot viesnīcas adresi, mēģina ielauzties restorānā

3. augustā neilgi pirms pulksten 6.00 pie Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbiniekiem vecpilsētā vērsās vairāki garāmgājēji, kuri norādīja uz kādu manāmi iereibušu vīrieti. Aculiecinieki skaidroja, ka ārzemnieks vairākas reizes mēģinājis ielauzties netālu esošajā restorānā.

Policisti devās uz restorānu, kur uz tā terases sastapts tūrists no Norvēģijas. Ārzemnieks policistiem apgalvoja, ka esot atnācis uz viesnīcu, taču viņu neviens nelaižot iekšā.

Pie likumsargiem piesteidzās arī restorāna apsargs. Iestādes darbinieks pastāstīja, ka iereibušais vīrietis sācis dauzīties pie restorāna durvīm. Apsargs iznācis ārā un paskaidrojis, ka tūrists sajaucis adreses, taču uzstājīgais kungs atteicies doties prom. Tūrists turpināja sist pa durvīm. Apsargs atkāroti iznāca ārā, bet nu jau ar steku rokās. Norvēģis negrasījās piekāpties un pēkšņi ar dūrēm meties apsargam virsū. Tūristam izdevies apsargu nogāzt zemē.

Notiekošo ievērojis kāds garāmejošs jaunu vīriešu bariņš, kuri sadzirdējuši apsarga palīgā saucienus un uzbrucēju no viņa atrāvuši nost. Tūrists bija sagāzis puķu podus un apgāzis galdu. Nedaudz vēlāk arī garāmgājēji mēģinājuši angļu valodā iereibušajam tūristam izskaidrot, ka viņš sajaucis adreses. Tomēr arī pēc incidenta ārzemnieks atteicās doties prom un vēlreiz mēģināja iekļūt restorānā.

Pārkāpējs aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,60 promiļu reibumā. Tūristam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots 200 eiro naudas sods.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru