Interneta lapu TOP 20 jūlijā, 2018

Starptautiskais interneta pētījumu uzņēmums Gemius publicējis Latvijas interneta lietotāju apmeklētāko vietņu Top 20 jūlijā. Topa trijnieks no visām ierīcēm joprojām nemainīgs – pirmajā vietā ierindojas delfi.lv, otrajā inbox.lv, bet trešajā tvnet.lv. Savukārt procentuāli lielāko auditorijas kāpumu uzrāda ziņu portāli nra.lv un lsm.lv.

Kopējā statistika visās platformās

Kopējās statistikas Top 5 jūlijā no visām platformām, t.i., no datoriem un mobilajām ierīcēm kopā, nemainīgi paliek tāds pats kā jūnijā. Pirmajā vietā ar 838 000 Real Users jeb apmeklētājiem ir ziņu portāls delfi.lv, kam seko multifunkcionālais portāls inbox.lv ar 748 000 apmeklētājiem un ziņu portāls tvnet.lv ar 619 000 cilvēkiem. Topa ceturtajā vietā no visām platformām kopā ir ziņu un izklaides portāls skaties.lv ar 486 000 apmeklētājiem, bet Top pieci noslēdz ziņu portāls jauns.lv ar 465 000 apmeklētāju lielu auditoriju jūlijā. Jāatzīmē arī tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietne ok.ru, kas ienāk jūlija Topā ar 158 000 apmeklētājiem, tādējādi ieņemot 20. vietu.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no visām platformām kopā uzrāda ziņu portāli nra.lv un lsm.lv ar attiecīgi +15 un +12 procentu pieaugumu, tādējādi abas vietnes pakāpjas par vienu pozīciju un ierindojas kopējā Topa devītajā un sestajā vietā. Salīdzinot ar jūniju arī skaitliski lielāko apmeklētāju pieaugumu uzrāda vietne nra.lv ar +59 000 apmeklētājiem, kā arī kopējā Topa līderis delfi.lv ar +55 000 apmeklētājiem jūlijā.

Procentuāli lielāko auditorijas kritumu jūlijā uzrāda tiesību aktu vietne likumi.lv ar -9 procentu lielu auditorijas kritumu. Savukārt skaitliski lielāko auditorijas kritumu jūlijā uzrāda vietne inbox.lv ar -30 000 lielu apmeklētāju kritumu.

“Neraugoties uz karsto vasaru, jūlijs ir bijis aktīvs mēnesis, kad sabiedrība ar lielu interesi sekoja līdzi tādiem notikumiem kā Dziesmu un deju svētki, Futbola čempionāts Krievijā, traģiskā ugunsnelaime Valdgalē, kā arī karstuma vilnim, kas daudziem radīja veselības problēmas, un arī pirmājām pirmsvēlēšanu kaislībām, kas vēl tikai uzņem apgriezienus. Neatslābstot sabiedrības interesei par Latvijas sociālpolitisko vidi, jūlijs ir izrādījies arī visveiksmīgākais mēnesis portālam nra.lv, kas, neraugoties uz šķietamo vasaras klusumu, sociālpolitiskai ir pievērsis tik pat lielu uzmanību kā rudens un ziemas periodā. Ar pārliecību par to, ka pat atvaļinājumā cilvēki labprāt turpina interesēties par savas valsts dzīvi, portāls nra.lv ir varējis būtiski audzēt savu apmeklētāju skaitu. Vēlēšanu gadā sabiedrība par nopietnām lietām interesējas neatkarīgi no laikapstākļiem un atvaļinājuma grafikiem,” norāda portāla nra.lv galvenā redaktore Ilze Zālīte.

Apmeklējumi no datoriem

Top 4 apmeklētākās interneta vietnes apmeklējumos no datoriem paliek nemainīgas. Topa pirmajā vietā ar 637 000 apmeklētājiem ir vietne inbox.lv, kam seko portāls delfi.lv ar 605 000 Real Users, tvnet.lv ar 442 000 apmeklētājiem un jauns.lv ar 303 000 apmeklētājiem no datoriem jūlijā. Savukārt Topa piekto vietu ieņem portāls lsm.lv ar 296 000 apmeklētājiem, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu apmeklējumos no datoriem uzrāda ziņu portāls lsm.lv ar +10 procentiem, kā arī Topa 18. vietā esošais ziņu portāls diena.lv ar +8 procentu lielu auditorijas pieaugumu. Skaitliski lielāko auditorijas kāpumu apmeklējumos no datoriem uzrāda vietnes nra.lv ar +16 000 apmeklētājiem un tvnet.lv ar +13 000 apmeklētājiem jūlijā.

Procentuāli lielāko auditorijas kritumu apmeklējumos no datoriem uzrāda tiesību aktu vietne likumi.lv un ziņu portāls vesti.lv ar -11 procentiem katrā vietnē. Savukārt skaitliski lielāko auditorijas kritumu no datoriem uzrāda datoru apmeklējumu Topa līdere – vietne inbox.lv ar -43 000 apmeklētājiem jūlijā.

Apmeklējumi no mobilajām ierīcēm

Top 5 apmeklētākās interneta vietnes no mobilajām ierīcēm, t.i., no mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem kopā, paliek nemainīgs. Pirmajā vietā ar 699 000 apmeklētājiem ir delfi.lv, otrajā vietā ar 473 000 apmeklētājiem ir tvnet.lv, bet trešajā – inbox.lv ar 416 000 cilvēkiem. Topa ceturtajā vietā ir skaties.lv ar 397 000, kam seko portāls jauns.lv ar 339 000 Real Users jūlijā. Jāatzīmē arī portāls lvportals.lv, kas ar 98 000 apmeklētājiem ienāk mobilo ierīču Topā un attiecīgi ieņem Topa 20. vietu.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu apmeklējumos no mobilajām ierīcēm uzrāda vietnes nra.lv ar +22 procentiem, lvportals.lv ar +16 procentiem un ziņu portāls lsm.lv ar +15 procentu lielu auditorijas pieaugumu. Skaitliski lielāko auditorijas kāpumu uzrāda vietnes nra.lv ar +58 000 apmeklētājiem, vietne lsm.lv ar +45 000 un Topa līderis apmeklējumos no mobilajām ierīcēm delfi.lv ar +42 000 Real Users jūlijā.

Procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu jūlijā uzrāda vietne db.lv ar -21 procentu jeb -21 000 lielu auditorijas kritumu apmeklējumos no mobilajām ierīcēm, tādējādi krītot par piecām pozīcijām, kā arī vietne vesti.lv ar -5 procentiem jeb -11 000 apmeklētājiem jūlijā, tādējādi krītot par vienu pozīciju.

Vairāk informācijas un dati par Top 20 apmeklētākajām lapām pieejama Gemius Top 20 lapu infografikā.

Kā iepriekš ziņots, Gemius ir ieviesis starptautiski atzītās un godalgotās Overnight un BPS jeb Behavioral Panel Synthesis metodoloģijas, lai pielāgotos aizvien pieaugošajām un mainīgajām Interneta lietotāju tendencēm. Overnight un BPS metodoloģijas ļauj noteikt iepriekšējās dienas, nedēļas un mēneša datus par Latvijas Interneta tirgu, vietņu pārklāšanos dažādās platformās, kā arī Latvijas Interneta lietotāju jeb Real Users sociāli demogrāfisko profilu.

Top 20 veidots, balstoties uz 7-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas jūlijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru