Pētījums: Tikai 1 no 4 pāru tipu attiecībām ir ilgstošas. Noskaidro, kāds ir tavs tips!

Zinātnieks Braiens Ogolskis no Ilinoisas Universitātes iedziļinājās 376 neprecētu pāru attiecībās. Pāri bijuši 20-30 gadus veci un zinātnieki koncentrējušies uz pāri kā uz kopēju vienumu, nevis atsevišķiem attiecību komponentiem,tā kā to darījuši citi zinātnieki. 9 mēnešus tika sekots līdzi pāra interesei apprecēties, kas svārstījās atkarībā no strīdiem un personiskajām atšķirībām, kas tika piedzīvotas.

Ogolskis informē, ka viņiem izdevās identificēt četras partneru grupas: dramatiskie, konfliktējošie, sociāli aktīvie un uz partneriem fokusētie.

Dramatiskie pāri (pāri, kuru maz laika pavada kopā, viņiem ir daudz labo daudz slikto brīžu) sastādīja lielāko daļu, tie bija 34% no visiem pāriem.

Uz partneriem fokusētie pāri (Pāri, kuri augstāk par visu vērtēja savu partneri, viņi kopā pavadīja atšķirīgu daudzumu laika) ierindojās otrie, sastādot 30%.

Sociāli aktīvie pāri (pāri, kuri pastāvīgi viens ar otru sazinājās, izmantojot sociālos kontus) sastādīja 19%.

Savukārt, konfliktējošie pāri (Pāri, kuri visvairāk strīdējās, bet viņiem bija stabilākas attiecības, salīdzinoši ar dramatiskajiem pāriem) sastādīja atlikušos 12%.

Pēc 9 mēnešiem, zinātnieki atklāja, ka dramatiskie pāri visvairāk pakļauti šķiršanās riskam;

Pāri, kuri daudz laika pavadīja sociālajos mēdijos neizrādīja īpašu interesi pret laulībām;

Konfliktējošajiem pāriem bieži tika novēroti kritumi attiecībā uz vēlmi precēties, savukārt, uz partneriem fokusētie pāri bija tie, kuriem iespējama ilga un laimīga laulība.

Protams, ka tas ir loģiski, ņemot vēra, ka pastāvīga atrašanās starp debesīm un elli neliecina par stabilitāti un parasti kalpo par šķiršanās iemeslu dramatiskajiem pāriem. Tomēr, ja tavs partneris ir svarīgāks par visu pārējo tavā dzīvē, tā ir daudz veselīgāka situācija, nekā pastāvīga prombūtne darbā vai satikšanās ar draugiem, nevis ar savu partneri.

Apsveicam uz partneriem orientētos pārus, bet pārējiem iesakām no viņiem mācīties.

Avots:

zeltene

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru