RSU organizē konferenci par medijpratības nozīmi mūsdienu informatīvajā telpā

Ceturtdien, 24. janvārī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rīkotā starptautiskā konference “Šķērsojot robežas pedagoģijā, politikā un medijpratībā”.

Konferences mērķis ir stiprināt izpratni par medijpratību vidusskolas audzēkņu vidū, tādēļ, lai izvērtētu tās nozīmi un iekļaušanas iespējas mācību programmās, piedalīties ir aicināti skolu pedagogi. Kopā ar skolotājiem uz konferenci ir aicināti komunikācijas eksperti, docētāji, žurnālisti, valsts un pašvaldību institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi interesenti, kuri vēlas pilnveidot izpratni par mediju lomu un ietekmi sabiedrībā.

Ar ievadlekciju par medijpratības nozīmi, Eiropas valstu pieredzi un jaunākajām atziņām uzstāsies Sorbonas universitātes profesore Divina Fromega (Divina Frau-Meigs). Profesore ir starptautiski pazīstama socioloģijas, mediju un informācijas pratības eksperte, kuras pētījumos bieži ir analizēta jauniešu māka kritiski vērtēt informāciju.

Pētniece un lektore Marita Jakola (Maarit Jaakkola), kura pārstāv Gēteborgas un Tamperes universitātes iepazīstinās ar mediju ietekmi uz pedagoģijas praksi, kā piemēru minot jaunatnes ziņu centru Somijā. Savukārt Tartu universitātes doktore Kadrija Ugura (Kadri Ugur), kura bieži apmeklē Latviju un iesaistās starpvalstu sadarbības projektos, skaidros dažādu paaudžu medijpratību.

No Latvijas konferencē piedalīsies RSU Komunikācijas fakultātes dekāne profesore Anda Rožukalne, RSU studiju programmas “Komunikācija un mediju studijas” vadītāja Ilva Skulte un RSU studiju programmas “Fotogrāfija” vadītājs, docents Alnis Stakle. Konferencē piedalīsies arī eksperti no Vroclavas universitātes Polijā, Viļņas universitātes Lietuvā un Ņižņijnovgorodas universitātes Krievijā.

Konference tiek organizēta ES programmas ERASMUS+ projekta MIL & LAB ietvaros, kura kopējais mērķis ir izstrādāt medijpratības maģistra programmu un virtuālo medijpratības mācīšanas metožu laboratoriju. Kopā ar RSU, kā vadošo partneri, projektā ir iesaistīta ziņu aģentūra LETA un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Konferences darba valoda – angļu. Konferences programma: http://bit.ly/TransMIL-conference. Interesenti aicināti pieteikt dalību, rakstot uz: [email protected]

Par sociālo zinātņu studijām RSU

2018. gada septembrī apritēja 20 gadi, kopš RSU iestājās pirmie sociālo zinātņu studenti. Šo gadu laikā augstskolu absolvējuši vairāk nekā 5000 žurnālistu, politologu, juristu, sociologu, kā arī komunikācijas, uzņēmējdarbības, mārketinga un multimediju speciālistu. Šobrīd sociālo zinātņu studijas RSU realizē trīs fakultātes – Eiropas studiju fakultāte, Juridiskā fakultāte un Komunikācijas fakultāte, kurās kopskaitā tiek īstenotas 17 pamatstudiju, 14 maģistra un piecas doktora studiju programmas. Patlaban tajās studē teju 2000 studentu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru