Sorainen mediju brokastis 22. janvārī: Juridiskās un nodokļu Top tēmas 2019. gadā

Zvērinātu advokātu biroja Sorainen partneri: Eva Berlaus, Lelde Laviņa, Jānis Taukačs, Rūdolfs Eņģelis, Agris Repšs un Ieva Andersone – aicina uz mediju brokastīm, lai iepazīstinātu žurnālistus ar juridiskajām un nodokļu Top tēmām, kas būs politiķu un uzņēmēju dienaskārtībā 2019. gadā.

Tikšanās ar mediju pārstāvjiem norisināsies otrdien, 22. janvārī pulksten 10:00-11:30 Sorainen birojā Valdemāra centrā (4. stāvs), Kr. Valdemāra ielā 21, Rīgā.

Juridiskās un nodokļu Top tēmas 2019. gadā:

ABLV likvidācija: pārbaudījums ne tikai Latvijas finanšu sektora reputācijai, bet arī valsts tiesiskumam. Nesenie notikumi saistībā ar ABLV kreditoru pārbaužu metodoloģijas apstiprināšanu diemžēl liek uzdot jautājumu par to, vai izpratne par tiesiskuma nozīmi valsts demokrātiskās iekārtas nodrošināšanā Latvijā ir pietiekama.

BREXIT – vai esam gatavi piemērot muitas procedūras un akcīzes nodokli? Kādas negatīvas sekas var izraisīt uzņēmumu un darījumu pārstrukturēšana?

Šogad jauns regulējums un papildus administratīvais slogs visās nozarēs, kas ir pakļautas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (AML) normām. Vairākām nozarēm kļūs saistoši papildu pienākumi par starptautisko un nacionālo sankciju ievērošanu un riska pārvaldību.

Jaunais Trauksmes celšanas likums: kas ir trauksme un kam būtu vērts uztraukties? Uzņēmumiem, kuri nodarbina vairāk nekā 50 darbiniekus, jāsāk nopietni gatavoties.

GDPR varam veiksmīgi aizmirst, vai arī viss ir tikai sācies? Jaunās Datu valsts inspekcijas vadlīnijas par ietekmes novērtējumu veikšanu neļauj atslābt, un sūdzību skaits tikai pieaug.

Ko 2019. gadā darīs Konkurences padome? Ja jaunā Saeima palīdzēs un atbalstīs pilnvaru palielinājumu, varam sagaidīt asāku vēršanos pret pašvaldību dažkārt dīvaino komercdarbību. Iepirkumi joprojām būs uzmanības centrā.

Šobrīd spēkā esošā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa padomju laika mantojuma ēra ir beigusies – uzsākta apjomīga reforma. Sekos būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā, pieaugs naudas sodu apmērs. 2019. gadā sekos virkne grozījumu nozaru likumos.

Ar 2019. gada. 1. janvāri spēkā ir jauni Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma grozījumi, kas ļauj aplikt Latvijā ārvalstu uzņēmumu peļņu, ja darījuma galvenais iemesls – nodokļu priekšrocību gūšana. Ar šo būs jāuzmanās visiem, ne tikai blēžiem.

Šogad sagaidāmās prasības nodokļu konsultantiem ziņot VID par klientiem sniegto padomu.

Ar 2020. gada 1. janvāri plašam preču klāstam atcels reverso PVN. Krāpnieki sajūsmā. Vai pāragri?

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru