RTU Inženierzinātņu vidusskola jau trešo gadu – labākā mazā vidusskola Latvijā

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola (IZV) jau trešo gadu pēc kārtas ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda mazo skolu reitingā un vēl gadu savā īpašumā paturēs ceļojošo balvu “Lielā Pūce”. Skolas reitingā izvērtētas pēc skolēnu snieguma mācību priekšmetu olimpiādēs, un mazu skolu grupā iekļautas vidusskolas, kurās vidusskolēnu skaits 10.-12. klasē nepārsniedz 100 skolēnu.

RTU IZV reitingā mazo skolu grupā šogad ieguvusi 115,67 balles, uzrādot ievērojami labākus rezultātus nekā tuvākās konkurentes minētajā. Otrajā vietā ar 30,24 ballēm ierindojas Rīgas Doma kora skola, bet trešajā ar 28,29 ballēm – Zemgales vidusskola.

Arī nacionālajā mērogā IZV novērtējums uzskatāms par ļoti augstu, jo IZV ir otrs augstākais sniegums, vērtējot abas reitingu grupas kopā. Visvairāk ballu – 143,84 – ieguvusi vien Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, kura “Lielo pūci” saņems lielo skolu grupā, kurā skolēnu skaits 10.-12. klasē ir vismaz 100.

RTU IZV 10., 11. un 12. klases skolēni 2017./2018. mācību gadā piedalījās 12 mācību priekšmetu olimpiādēs. Visvairāk godalgoto vietu ieguvēju – 34 – bija Rīgas pilsētas matemātikas olimpiādē, savukārt Rīgas pilsētas fizikas un ķīmijas olimpiādēs godalgotas vietas ieguva 32 skolēni. Matemātikas valsts 68. olimpiādē godalgotas vietas ieguva septiņi skolēni, Fizikas valsts 48. olimpiādē – seši, bet Ķīmijas valsts 59. olimpiādē – astoņi. Neskatoties uz to, ka skolā īpaša uzmanība tiek pievērsta tieši eksakto priekšmetu apguvei, augstus rezultātus skolēni ir uzrādījuši ne tikai to, bet arī sociālo un humanitāro zinātņu mācību priekšmetu olimpiādēs.

Divi skolēni šovasar piedalīsies arī starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs. RTU IZV 11. klases skolnieks Artjoms Ubaidulajevs pārstāv Latviju 59. starptautiskā matemātikas olimpiādē, kas no 3. jūlija līdz 14. jūlijam norisinās Kluža-Napokā, Rumānijā. Savukārt 12. klases skolnieks Ernests Tomass Auziņš dosies uz Teherānu, kur no 15. līdz 22. jūlijam notiks 29. starptautiskā bioloģijas olimpiāde.

RTU IZV dibināta 2015. gadā, lai atbalstītu talantīgus Latvijas jauniešus, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar inženierzinātnēm. Katrā vidusskolas klasē mācās 24 skolēni. 30. jūnijā notika pirmais RTU IZV izlaidums.

Ceļojošās balvas “Lielā Pūce” mērķis ir paaugstināt skolēnu mācību un zinātniski pētnieciskā darba prestižu un palielināt pedagogu un izglītības organizatoru ieinteresētību darbā ar skolēniem, kuriem ir radošas spējas un tieksme patstāvīgi apgūt zināšanas. Balva pirmo reizi tika pasniegta 1988./1989. mācību gadā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru