UFC gadsimta cīņa: bukmeikeri par favorītu uzskata Habibu, nevis slaveno Makgregoru

Naktī uz septīto oktobri, svētdien, Lasvegasā norisināsies UFC cīņa starp šī sporta lielāko zvaigzni un reizē arī skandalozāko personu Konoru Makgregoru un vēl ne reizi neuzvarēto Dagestānas sensāciju Habibu Nurmagomedovu. Sporta totalizatora „Betsafe” bukmeikeri par favorītu šajā cīņā uzskata Krievijas sportistu, taču norāda, ka arī Makgregoram ir ļoti labas izredzes atstāt ringu ar čempiona jostu.

MMA nav sporta veids ar īpaši lielu sekotāju skaitu Latvijā, taču arī paviršākie sporta sekotāji diezin vai pēdējos gados būs palaiduši garām īru cīkstoņa Konora Makgregora iznākšanu uz skatuves. Makgregors sevi pieteica skaļi un asprātīgi, turklāt prata savus vārdus un izdarības attaisnot ringā. Viņš kļuva par pirmo UFC, lielākās MMA organizācijas, čempionu vienlaicīgi divās svara kategorijās, viņa popularitāte Ziemeļamerikā un Rietumeiropā pieauga līdz superzvaigznes statusam, un Makgregors pat pamanījās izkārtot sev boksa cīņu pret leģendāro Floidu Meivezeru, procesā nopelnot desmitiem miljonu eiro.

Pēc loģiskā zaudējuma Meivezeram Makgregors saņēma iespaidīgu papildinājumu bankas kontā un par UFC titula aizstāvēšanu īpaši nesatraucās. Viņš bija pacēlis UFC jaunā līmenī un vēlāk arī pāraudzis savu organizāciju, un varēja atļauties uzstādīt savus noteikumus. Makgregoram par titula neaizstāvēšanu tika atņemta vieglās svara kategorijas čempiona josta, un aprīlī to ieguva Nurmagomedovs, pieveicot Alu Jakintu.

Makgregors un Nurmagomedovs savas karjeras ievadā nebija lielākie ienaidnieki un cienīja viens otru. Taču laika gaitā, metot publiskus izaicinājumus viens otram, abi atsala. Aprīlī sekoja skandalozs Makgregora un viņa draugu izgājiens, fiziski iebrūkot UFC telpās un uzbrūkot organizācijas autobusam, kurā atradās arī Nurmagomedovs. Viens cits cīkstonis šajā situācijā guva traumu, kuras dēļ nevarēja piedalīties sacensībās, un Makgregoram vēlāk nācās pieteikties policijā. Taču visiem bija skaidrs, ka tā ir maza cena par ažiotāžu, kādu tas izraisīja. UFC atlika vien salikt abus cīkstoņus vienā telpā, un naudas drukāšanas mašīna bija ieslēgta.

Makgregora (21-3) un Habiba (26-0) tikšanos ringā UFC dēvē par gadsimta cīņu, kas nav nepamatots pārspīlējums. Šī organizācija patiešām tikai pirmoreiz piedāvās cīņu, kurš spējīgs piesaistīt arī visplašāko „mainstream” sabiedrības daļu, un ne tikai Ziemeļamerikā.

Sporta totalizators „Betsafe” savās prognozēs par “Makgregors pret Habibu” cīņas favorītu uzskata krievu sportistu, kura uzvaras koeficients ir 1.65. Habibs tiek uzskatīts par universālāku cīkstoni nekā Makgregors. Ja Habibam izdosies nogāzt savu pretinieku uz grīdas, viņa uzvaras iespēja uzreiz kļūs daudz lielāka. Tikmēr Makgregors tiek uzskatīts par tradicionālāku cīkstoni, kurš priekšroku dod cīņai, stāvot kājās. Viņa uzvaras veids visdrīzāk varētu būt ātrs nokauts, neļaujot krievu sportistam ievilkt cīņu garumā. Makgregora uzvara novērtēta ar koeficientu 2.25, kamēr viņa uzvara tieši pirmajā raundā un tieši ar nokautu saņēmusi koeficientu 6.00.

Habiba un Makgregora cīņā noteikti svarīgs faktors būs tas, cik ilga tā izvērsīsies. Paredzēti pieci raundi, katrs piecu minūšu garumā, un šeit svarīgi pieminēt, ka UFC ringā Makgregors nav cīnījies jau labu laiku. Muļķīgi domāt, ka viņš uz cīņu atnāks nepienācīgā fiziskajā kondīcijā, taču neliela „rūsa” gan var patraucēt. Koeficients uz to, ka būs nepieciešami visi pieci raundi, ir 4.25.

Lasvegasā gaidāmās cīņas likme ir ne tikai UFC čempiona tituls. Makgregoram tā ir iespēja atgūties no zaudējuma Meivezeram un parādīt, ka viņš ir UFC īstais saimnieks, vēl vairāk nostiprinot savu superzvaigznes statusu. Savukārt Habibs, kurš tiek izcili augstu vērtēts MMA aprindās, ar šo cīņu var pacelties nākamajā līmenī, liekot par sevi runāt arī ikdienas sporta līdzjutējiem.

“Betsafe” ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. “Betsafe” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. “Betsafe” darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. “Betsafe” atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru