Ventspilī pirmo reizi notiks modernizēta koku pārstādīšana

Ventspils pilsētai augot un attīstoties, pirmo reizi pilsētā notiks unikāla un modernizēta koku pārstādīšana. Sadarbībā ar SIA “Galantus” un SIA “Koki Staigā”, Durbes ielas pārbūves projekta ietvaros, 8.oktobrī, notiks 41 skābarža koka pārstādīšana Durbes ielas posmā no Kuldīgas ielai līdz Zvaigžņu ielai.

Norādītajā posmā Durbes ielā, tiks būvēts jauns veloceliņš, kuru izbūvei ir nepieciešams paplašināt esošās ietves, kā arī izveidot jaunu ietvi pretējā ielas posmā. Pašlaik veloceliņu tīkla kopējais garums Ventspilī ir sasniedzis 57,9 kilometrus. Durbes ielas pārbūves laikā projektētāji, arhitekti un būvnieki saglabās ainavā esošos skābarža kokus, pārvietojot tos 3m rādiusā, līdzās to pašreizējai vietai.

Koku pārstādīšanai tiks izmantota specializēta tehnika, kura rakšanas brīdī paņem iespējami vairāk sakņu, tādejādi netraumējot tās, ļaujot kokam saglabāt spēku un izturību ieaugot jaunā vietā. Šāda tehnika ļauj pārstādīt kokus ar stumbra diametru līdz 15cm un spēj saglabāt neskartu sakņu kamolu 1m diametrā, un gandrīz 1m dziļumā.

Pārstādīšanu veiks profesionāla komanda, kur liela atbildības sajūta ir priekšnosacījums koku saglabāšanā. Šāda ainavu veidošana ļauj koku pārvietot ātri un pārstādīšanas laikā pasargāt no fiziskiem bojājumiem vai pat pilnīgas bojāejas. Ļoti vērtīgus un skaistus kokus ir iespējams saglabāt no nozāģēšanas, ļaujot pilsētai augt un attīstīties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru