Uzmanību – bīstama plēsoņa. Kāpēc dažas sievietes medī svešus vīrus?

sieviete2

Ir sievietes, kuru vienīgais mērķis dzīvē, šķiet, ir atrast un aizvilināt precētu vīrieti. Kāpēc viņas tā dara? Un ko darīt sievām, kuru dzīves ceļā nostājusies šāda medniece?

Šīs neizprotamās sievietes

Robinas Norvudas, Patrika Karnesa, Luīzes Kaplānes un daudzu citu psihoterapeitu pētījumi pierādījuši, ka precēto vīriešu tīkotājas var iedalīt divās grupās.

Pirmajai grupai piederīgās tiecas pēc precētiem vīriešiem: viņas pacietīgi soli pa solim attīsta un padziļina intīmos sakarus, pārvēršot kreisā soļa romāniņu, bet reizēm vīrieša uztverē vienkāršu gadījuma sakaru, nopietnās attiecībās vai pat jaunā ģimenē.

Otrajai grupai piederīgās skaistules par precēšanos vispār nedomā. Jā, par spīti plaši izplatītajiem priekšstatiem, patiešām eksistē sieviešu kategorija, kas absolūti necenšas izveidot ģimeni, kaut gan ar gadiem viņām rodas vēlēšanās pēc bērna. Šādu sieviešu pagaidām nav daudz, tomēr viņu skaits lēnām un stabili palielinās. Viņas nekad nevienam neatzīstas, ka nevēlas ģimeni. Gluži otrādi.

Saviem tuviniekiem un draugiem nepārtraukti tiek stāstīts, cik ļoti viņas sapņo par ģimeni un grib apprecēties. Taču viņas mīl un satiekas tikai ar precētiem vīriešiem, turklāt – noturīgiem ģimenes cilvēkiem. Ja kāds kaut ko iebilst vai aizrāda, paskaidrojums jau ir sagatavots – tā nu noticis, viņas neko nespējot ar sevi padarīt, viņas labprāt dotu priekšroku brīvam cilvēkam, taču sirdij nepavēlēsi. Bet ar laiku gan pārējiem, gan viņām pašām kļūst skaidrs, ka potenciālie precinieki tiek apzināti izslēgti.

Abu grupu sievietēm ir viena kopīga īpašība: viņas augsti vērtē precētus vīriešus un ar bērniem un ne pliku grasi nedod par neprecētajiem. Veiksmīgi precētie viņām šķiet saturīgi, solīdi, uzticami, bet neprecētie – vieglprātīgi un virspusēji. Turklāt šāds vīriešu vērtējums viņām ir kopš agras jaunības. Lielākoties viņas ir vientuļo māšu meitas, kaut gan reizēm bērnība pagājusi pilnā, taču vēsā, formālā ģimenē, kur reālu emocionālu attiecību ar tēvu nav bijis.

Izmantojot daudz dziļākas izpētes metodes, atklājas, ka viņas netic savām spējām pareizi novērtēt vīrieti, tikt skaidrībā par viņa raksturu un vērtību. Viņas spēj iemīlēt tikai tad, ja viņa vērtību, viņa vietu vīriešu hierarhijā jau noteikusi cita sieviete – sieva. Turklāt viņas iekāro tikai sociāli veiksmīgus vīriešus. Neveiksminieki viņas neinteresē.

Sievietes, kas pieder pirmajai grupai, cenšas aizvilt un apprecēties ar veiksmīgi apprecējušos vīrieti. Viņas grib izveidot ģimeni ar stabilu, cienīgu un pārbaudītu cilvēku, un ļoti bieži tas viņām arī izdodas. Var tikai pabrīnīties, cik pacietīgi un mērķtiecīgi viņas pin savus tīklus. Romāns ar precētu vīrieti praktiski vienmēr ir saistīts ar dažādām neērtībām un dažkārt pat pazemojumu: nedēļas nogales viņš pavada kopā ar ģimeni, zvanīt viņam drīkst tikai uz darbu, tikšanās nav biežas un nereti ir īsas. Taču šīs mednieces pacieš visu, pat vētrainu attiecību noskaidrošanu ar sievu. Tad pienāk ilgi gaidītais brīdis, kad iecerētais vīrietis sāk apzināties, ka citu tik mīlošu, tik uzticīgu un temperamentīgu sievieti viņam nekad vairs neatrast. Iepriekšējā ģimene izirst, tās vietā tiek radīta cita.

Šķir nākamo lapu un uzzini visu par šo bīstamo plēsoņu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru