Uzzini, kāpēc ļoti laimīgam būt arī nav labi!

virietis_priecigs

Cita starpā zinātnieki secināja, ka Eiropas izcelsmes amerikāņi ir laimīgāki par aziātiem (gan Japānas un Dienvidkorejas, gan ASV iedzīvotājiem). Taču situācija mainās, ja uzrodas kāda personīga problēma: eiropieši neveiksmes pārdzīvo daudz smagāk, un viņiem vajadzīgs ilgāks laiks, lai no tām atgūtos.

Noskaidrojās, lai pēc neveiksmes atgrieztos savā “normālajā” laimes izjūtas līmenī, baltajam amerikānim nepieciešami vismaz divi pozitīvi notikumi, bet aziātiem pietiek ar vienu veiksmi.

Pētījuma autori izdarījuši vēl vienu fundamentālu secinājumu. Viņuprāt, “mūžīgas” laimes nav un nevar būt, tāpēc pēc tās tiekties ir bezjēdzīgi. Aiz veiksmēm vienmēr seko kāda neveiksme, kas spējīga sagraut veiksmīgā cilvēka laimi. Piemēram, sajūsma par dārgas automašīnas iegādi noplok, ja atklājas, ka spēkratam ir kāds slēpts defekts.

Tajā pašā laikā pesimisti, kas īpašas likteņa dāvanas negaida, psiholoģiski pret neveiksmēm ir noturīgāki. Lai kaut īsu brīdi būtu laimīgi, viņiem pilnīgi pietiek ar nejaušu Fortūnas smaidu – pat uz ielas atrasta monēta spēj uzlabot viņu garastāvokli uz gana ilgu laiku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru