Valsts policijā pieņemts LFF iesniegums par iespējamu dokumentu viltošanu

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par iespējamu dokumentu viltošanu, jo, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes, informē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

“Lai gan ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko apgalvo, ka tā ir tikai sīka formalitāte, kas pieļauta, noformējot iesniegumu, mēs uzskatām, ka iespējamais dokumenta viltojums ir simbols visam tam, pret ko mēs cīnāmies – shēmām, netīriem darījumiem, sarunātiem rezultātiem, viltotiem dokumentiem,” uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Saņemot iesniegumu uz trim necaurauklotām lapām, LFF uzsāka pārbaudi un konstatēja, ka daļa klubu, kas ir parakstījušies, nav federācijas biedri, daļa parakstu nav no pilnvarotām personām. Taču kliedzošākais pārkāpums bija tas, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kura bijusi pievienota cita satura dokumentam. Proti, sazinoties tika noskaidrots, ka cilvēki bija parakstījuši cita satura dokumentu. Tādēļ LFF vērsās policijā un lūdza izvērtēt iespējamu dokumentu viltošanu.

“Par nopietniem pārkāpumiem futbola laukumā tiek parādīta sarkanā kartīte. LFF vadība ar savu rīcību parāda sarkano kartīti negodīgai spēlei,” saka Gorkšs.

LFF prezidents apliecina, ka federācija nekad nav izvairījusies no komunikācijas ar tās biedriem un federācijas vadība ir gatava rīkot ārkārtas kongresu, ja tāda ir biedru griba.

“Šis ir izšķirošs mirklis – vai nu Latvijas futbolā kaut kas mainās, vai arī tas turpina slīkt netīros darījumos, viltotos papīros un rezultātos. Mēs labi redzam, kā ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko sasauc preses konferenci brīdī, kad LFF vadība piedalās UEFA ikgadējā kongresā un nespēj klātienē atbildēt uz izvirzītajiem apvainojumiem. Sasāpējušos jautājumus pirmdien apspriedīsim LFF valdes sēdē un informēsim futbola saimi par tālāko rīcību,” uzsver LFF prezidents.

LFF vienmēr ir gatava atklātam dialogam ar visiem federācijas biedriem, skaidrot gan šā brīža situāciju, gan nākotnes mērķus, gan rīcības plānus to sasniegšanai. Tāpat federācija atgādina, ka 2019. gada 26. aprīlī plānots kārtējais LFF kongress, kurā tiks pārrunāta Latvijas futbola attīstība šobrīd un turpmākajā periodā.

Vienlaikus, ja LFF būs saņēmusi iesniegumu, ko parakstījuši vismaz desmitā daļa biedru un kas noformēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tad, kā to paredz LFF statūti, LFF statūtos paredzētajā kārtībā ir gatava nekavējoties sasaukt ārkārtas kongresu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru