Veloekskursijā aicina iepazīt Jelgavas skulptūras

Sestdien, 8.septembrī, no pulksten 10 līdz 15 Jelgavā, Pasta salā norisināsies Metāla svētki 2018 ar tēmu “Metāla stāsts”. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) svētku laikā aicina piedalīties veloekskursijā “Jelgava – skulptūru pilsēta” un izzināt interesantākos pilsētas skulptūru stāstus gides Inas Jurģes vadībā.

Sestdien, pulksten 11 ikviens laipni aicināts doties veloekskursijā, kuras laikā tiks apmeklētas zīmīgākās Jelgavas skulptūras un izzināti to stāsti, kas ļaus uz pilsētu palūkoties no jauna skatu punkta. Šādu ekskursiju – pilsētas izzināšanu caur vides objektiem – JRTC organizē pirmo reizi, jo pilsēta ir bagāta ar daudzveidīgām skulptūrām, strūklakām, piemiņas zīmēm, kurām ir gan augsta mākslinieciskā vērtība, gan arī interesanti stāsti.

Ekskursija laikā būs iespēja vairāk uzzināt par Jāņa Aivara Karlova skulptūru – strūklaku “Trīsvienība” (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā), Ronalda Jaunzema veidotajiem “Dobeles vārtiem” (Vecpilsētas ielā), kā arī dažādajām metāla skulptūrām Uzvaras parkā. Veloekskursijas dalībnieki apmeklēs arī vairākas tēlnieka Kārļa Īles veidotās skulptūras – “Sirdsputns” (Lielupes promenādē); “Lietus ļautiņi” (Kronvalda ielas un Lāčplēša ielas krustojumā), dziedātājas Noras Bumbieres piemiņas zīmi (skvērā aiz Jelgavas kultūras nama), jauno vides objektu “Laika rats 100” (Lielā iela 38) un skulptūru-strūklaku “Jelgavas students” (J.Čakstes bulvāris). Īpašs apskates objekts ekskursijas laikā būs 2013.gada Metāla svētkos darinātais “Jelgavas alnis” (Ozolskvērā), kas ir mākslinieku – lietuvieša Donāta Mockus un latvietes Ineses Valteres kopdarbs. Gandrīz sešus metrus augstā skulptūra ir atgādinājums par Jelgavas simbolu alni, kas rotā Jelgavas ģerboni.

Metāla svētku laikā Pasta salā darbosies arī JRTC informācijas stends, kurā varēs iegūt informāciju par tūrisma iespējām pilsētā un apkārtnē, kā arī uzzināt par tūrisma jaunumiem un aktuālajiem piedāvājumiem un plānotajām ekskursijām.

Veloekskursija “Jelgava – skulptūru pilsēta” sāksies sestdien, 8.septembrī, pulksten 11 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Ekskursijas ilgums plānots apmēram 3,5 stundas. Dalības maksa: 2.50 EUR pieaugušajiem, 1.50 EUR skolēniem, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni: 63005447 vai e-pastu [email protected].

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru