Vēstures nakts Zoodārzā ar papagaiļiem jaunā vasarnīcā

Muzeju nakts noskaņās Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188 sestdienas 19. maija vakarā piedāvā Vēstures nakti Zoodārzā. Jau pagājuši 105 gadi kopš tālajā 1912. gadā pirmo reizi publikai vārtus vēra daudzu fanātisku cilvēku izlolotais sapnis – Rīgas Zooloģiskais dārzs. Garajos darbības gados ir piedzīvoti daudzi uzplaukuma periodi. Protams, arī krīzes nav gājušas secen, taču kopīgiem spēkiem, pateicoties dārza darbinieku pašaizliedzīgajam darbam, tās visas ir pārvarētas. Arī šobrīd attīstība turpinās un kā apliecinājums tam ir divi jaunie āra voljēri pie Terārijas ēkas, kuros nupat, nupat iemitināti vairāku sugu papagaiļi un grifu pērļvistas.

• Vēstures naktī Zoodārzā piedāvājam aplūkot zooloģiskā dārza savulaik izveidotos plakātus. Tie izvietoti Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā, kas atrodas kādreizējā restorāna telpās. Par tā laika spozmi liecina masīvā lustra, kamīns zāles stūrī, kā arī ēkas arhitektūra.

• Pie Latvijas pūču ekspozīcijas izvietota plakātu sērija “Zoodārzs laiku lokos”, kuros redzami dažādi drukāti izdevumi un zīmīgākās publikācijas par Rīgas Zooloģisko dārzu;

• Pie dārza vēsturiskajām ēkām ir izvietoti informatīvi plakāti, kas stāsta par ēkas būvniecību un par dzīvniekiem, kas tajās mituši. Lejupielādē īpašo plānu no zoodārza mājaslapas un dodies iepazīt šīs vietas: http://www.rigazoo.lv/media/ekskursijas/vestures_karte.pdf ;

• Nīlzirgu mājā izvietota kaulam veltīta izstāde “Osteo stāsti Zoodārzā”.

19. maija vakarā Zoodārza vārti apmeklētājiem būs atvērti līdz plkst. 22.00, ekspozīcijas – līdz plkst. 23.00, bet klejot pa zooloģiskā dārza takām drīkstēs līdz plkst. 23.30. Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, pērkot ieejas biļeti no plkst. 18.00-22.00 un izmantojot īpašo 1188 kuponu, ieejas maksa ikvienam apmeklētājam būs tikai 3,00 eiro. Protams, bērniem, kas vēl nav sasnieguši 4 gadus vecumu un senioriem, kam jau ir vismaz 70 gadi, ieeja zoodārzā, kā parasti – bez maksas. Par kuponiem skatīt šeit: http://www.rigazoo.lv/lv/aktuali/zoodarza-jaunumi/izmanto-zoodarza-ipaso-maija-piedavajumu-573

Dzīvnieki vakarē

Tā kā siltais laiks arī ir klāt, tādēļ daudzi silto zemju iemītnieki pārcēlušies uz saviem vasaras mājokļiem. Augumā nelielie Dienvidamerikas pērtiķēni – Ziemeļbrazīlijas kalitriksi, zeltainie lauvtamarīni un Geldi kalimiko, kā arī trompetes degunragputni nu apskatāmi āra voljēros pie Terārijas ēkas. Turpat blakus skaļi par savu klātbūtni paziņo arī dažādu krāsu papagaiļi. Savukārt Galapagu bruņrupuči savā vasaras rezidencē jau rūpīgi nopļāvuši (precīzāk, noēduši) vienu daļu zālāja.

Jau daudzi apmeklētāji ir nākuši ciemos izbaudīt Ziemas nakti zoodārzā un vērojuši, ko dzīvnieki dara vakara krēslas stundās. Vēstures nakts Zoodārzā piedāvā lielisku iespēju salīdzināt, kas ir mainījies. Vai pāvi joprojām nakšņo priežu augšējos zaros? Vai nīlzirgi tikpat laiski gulšņā ūdens baseinā? Kas jauns kaķu lemuru un surikatu ģimenēs? Kā paaudzis klinšu damanu mazulis un sarkanastes žako cālis? Kādi papagaiļi mitinās jaunajos voljēros? Vai izdosies ieraudzīt amizanto un ļoti veiklo lidvāveri? Un ko tagad dara pūces? Atnāc un uzzini!

Tik atceries – atstāj pilsētā steigu un kņadu! Zoodārzā nāc baudīt mieru un harmoniju, ko sniedz vide un māca dzīvnieki!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru