Viens vienīgs vārds, kas spēj izglābt jebkuras attiecības – tev tas ir jāzina!

Kad tu pēdējo reizi pateicies savam partnerim? Nesen? Ļoti labi! Bet, ja atbildes sameklēšana tev prasīja ilgu laiku, ir pienācis laiks kaut ko mainīt. Pētījumi ir pierādījuši, ka sirsnīgs un patiess vārds „Paldies!” spēj saglabāt un pat uzlabot attiecības.

Pētījums, kas norisinājās Džordžijas Universitātē, atklāja, ka sajūta, ko piedzīvo cilvēki, saņemdami pateicību un atzinumu, spēj pozitīvi ietekmēt indivīda attieksmi pret partneri vai vienkārši otru cilvēku. Pateicības un atzinības paušana parāda, ka tu esi gatavs būt attiecībās un arī domās tu sevi redzi, esot kopā ar šo cilvēku.

Pētījumā tika iekļauti gandrīz 500 cilvēki, kas bija precējušies. Viņiem tika uzdoti jautājumi par finansiālo situāciju, to, kā viņi komunicē ar savu partneri, kā viņi pauž pateicību.

Rezultāti norādīja, ka tieši pateicība ir zīmīgākais faktors, kas parāda attiecību kvalitāti. Pateicības paušanas akts spēj novērst negatīvos efektus, ko veicinājusi nepilnīga komunikācija un saziņa, tādējādi samazinot arī risku, ka pāris tuvākā vai tālākā laika periodā apsvērs šķiršanās iespēju.

Pētījuma autors un vadītājs Alens Bartons norāda: „Vārds „Paldies!” sevī iemieso ļoti lielu spēku. Pat, ja pāris piedzīvo satricinājumus un grūtības attiecībās to ir iespējams labot. Pateicība spēj uzlabot attiecības.”

Tātad, ja tu piedzīvo grūtības, komunicējot ar partneri vai arī kopumā šķiet, ka ir nepieciešami uzlabojumi attiecību frontē, izmanto pateicību kā efektīvu metodi. Saki paldies par visdažādākajām situācijām – mazākām vai lielākām, nozīmīgākām vai šķietami mazāk nozīmīgām. Apjaut, ka nekas nav pašsaprotams, īpaši jau tavs mīļotais un paud viņam/viņai pateicību diendienā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru