Zinātniski pierādītas lietas, kuras Tevī novērtē pretējais dzimums

Īstā partnera satikšana varētu šķist kā maģija, tomēr tam ir zinātnisks izskaidrojums.

Lūk, 6 zinātniski pierādīti veidi, ar kuriem varam izskaidrot savas simpātijas.

 

Balss. Pētījumā, kurā sievietēm un vīriešiem bija jāvērtē cilvēku pievilcība pēc to balss tembra, tika atklāts, ka sievietes deva augstāku novērtējumu vīriešu sejas fotogrāfijām, kuras tika rādītas reizē ar zema balss tembra audio materiālu. Vīrieši, tieši pretēji, deva priekšroku sieviešu bildēm, kas tika rādītas reizē ar augstāka balss tembra audio. Šajā pētījumā tika noskaidrots arī tas, ka cilvēki, kuri runā ātrāk, rada priekšstatu par lielāku inteliģenci, savukārt tie, kuri loka vārdus, izmantojot dažādu toņu skaņas, cilvēkiem šķiet interesantāki.

Asprātība. Gan sievietes, gan vīrieši mīl partnerus ar labu humora izjūtu, tomēr abiem dzimumam tas nozīmē kaut ko citu. Sievietēm patīk laba humora izjūta vīriešos, jo tā liecina par viņu kreativitāti un inteliģenci. Vīriešiem patīk sievietes, kuras smejas par viņu jokiem, jo šķiet seksuāli atbilstošākas. Pie tam, pētījumos tika atklāts, ka, lai būtu veiksmīgas ilgtermiņa attiecības, partneriem jābūt ar līdzīgu humora izjūtu.

Pieejamība. Tevī esošā vēlme saprast to, kādas ir otra cilvēka jūtas pret tevi, var veicināt spēcīgākas simpātijas pret viņu. Ja esi pazīstams ar ekonomiku, tad zini, ka samazinoties pieejamībai, palielinās pieprasījums. Tomēr, ja uzliec sev pārāk lielu ‘’vērtību’’, pastāv risks, ka tas varētu likt otram cilvēkam padoties. Cilvēks vēlas būt kopā ar personu, kuras dēļ ir vērts cīnīties, taču, tajā pašā laikā, viņš arī vēlas, lai cīnās par viņu.

Ķermeņa valoda. Tavas mammas ideja nebija greiza– laba stāja un patīkams izteiksmes veids ir pirmais, ko pamana apkārtējie cilvēki. Pat ārējais izskats un stils nav tik svarīgi, kā ķermeņa valoda. Par to tu vari pateikties mūsu ‘’spoguļu’’ neironiem. Mēs jūtam un atdarinām citu cilvēku kustības, tāpēc, ja mēs izskatāmies laimīgi, mierīgi un ieinteresēti, visticamāk, ka arī citi cilvēki tā jutīsies par mums.

Reputācija. Ja tu cilvēkiem patīc, viņi tev uzticēsies, un vairāk vēlēsies ar tevi kontaktēties, visticamāk, ka viņi saglabās šo savu nostāju arī situācijās, kad uzzinās, ko jaunu par tevi. Ir vieglāk uzticēties citu viedoklim, kā veikt pašiem savu izpēti, it īpaši šī pazīme attiecas uz sievietēm. Pētījumi liecina, ka seviete būs vairāk ieinteresēta vīrietī, ja redzēs, ka arī citas sievietes ir viņā ieinteresētas. Tas izskaidro to, kāpēc dažas sievietes jūtas vairāk ieinteresētas vīrietī, ja viņš ir precēts, nevis brīvs.

Dabiski mēs esam vairāk piesaistīti cilvēkiem no tādas pašas sociekonomiskās klases, bet kāpēc? Tas ir tāpēc, ka cilvēki jūt, ka tie, kuri ir ar līdzīgiem ienākumiem un ietērpu, visticamāk būs arī ar līdzīgām vērtībām, interesēm un viedokļiem. Lai arī, cik ļoti mēs gribētu būt objektīvi šajā jomā, priekšstats par matiem, nagiem un apģērbu, kurus cilvēks izrāda, ir grūti nodalāms no cilvēka patiesās personības.

 

Avots: www.smartlivingnetwork.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru